Ένα ξενοδοχείο της αγγλικής πρωτεύουσας προσφέρει στους επισκέπτες του τη δυνατότητα να κλείσουν ένα δωμάτιο σε… μπλοκ τριών ωρών.

Δηλαδή, αντί για ολόκληρες διανυκτερεύσεις μπορούν να επιλέξουν να κλείσουν ένα δωμάτιο για τρεις, έξι ή δώδεκα ώρες.

Η πλατφόρμα κράτησης ξενοδοχείων ByHours που εδρεύει στη Βαρκελώνη, επιτρέπει στους χρήστες να οργανώνουν τη διαμονή τους κατά πώς τους βολεύει κατά τη διάρκεια της ημέρας και ήδη έχει ξεκινήσει συνεργασία με 25 ξενοδοχεία στο Λονδίνο.

Η εταιρεία σκοπεύει να «αποκτήσει» περισσότερα ξενοδοχεία στο Λονδίνο τους επόμενους μήνες και στη συνέχεια να επεκτείνει τη δραστηριότητά της σε πόλεις, όπως το Βερολίνο και το Παρίσι.

Μερικά από τα ξενοδοχεία της αγγλικής πρωτεύουσας που συμμετέχουν στο πρόγραμμα αυτό είναι τα: H10 Waterloo, The Kingsway Hall Hotel, Yotel Heathrow και Gatwick, Crowne Plaza London – The City, Academy Hotel, Threadneedles και Marriott Autograph Collection.

Εκπρόσωπος της εταιρείας, που μίλησε στη MailOnline, ανέφερε ότι στην Ισπανία υπάρχουν 1.500 συνεργαζόμενα ξενοδοχεία, ενώ το 2014 έγιναν 150.000 συναλλαγές, σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 150% από την προηγούμενη χρονιά.

Η εταιρεία ByHours.com ανακηρύχθηκε ως «Καλύτερη Startup της Χρονιάς» στην Ισπανία το 2012 και «Καλύτερη Εφαρμογή» για το 2014, ενώ θεωρείται ως μία από τις 20 καλύτερες μικρές και μεσαίου μεγέθους εταιρείες για να εργάζεται κανείς στη χώρα.