Η Samsung ετοιμάζεται να παρουσιάσει την επόμενη γενιά της ναυαρχίδας στη σειρά smartphone Galaxy. Η παρουσίαση θα λάβει χώρα την Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο του Mobile World Congress στη Βαρκελώνη.

Η εκδήλωση που οργανώνει η Samsung, ακούει στο όνομα «Samsung Galaxy Unpacked 2016» και ήδη η κορεατική εταιρεία έχει στείλει τις προσκλήσεις, ενώ έχει δημοσιεύσει κι ένα teaser video που μας προδιαθέτει για όσα πρόκειται να δούμε στην παρουσίαση.

samsunggalaxy2

Αν και στο επίμαχο βίντεο δεν δηλώνεται ρητά ότι πρόκειται να δούμε τη νέα κορυφαία συσκευή Galaxy S7, όλοι συμφωνούν πως αυτό είναι το πιθανότερο, καθότι άλλωστε η εταιρεία συνηθίζει να δείχνει στο συγκεκριμένο event την νεότερη έκδοση (ή εκδόσεις) του δημοφιλούς κινητού.

Από το βίντεο γίνεται ξεκάθαρο ότι η Samsung ποντάρει πολλά στην εικονική πραγματικότητα, σαν το κλειδί για τη μελλοντική στρατηγική της στον τομέα των φορητών συσκευών. Έμφαση δίνεται στη συσκευή εικονικής πραγματικότητας Gear VR, υποδεικνύοντας ότι είτε το Galaxy S7 θα συνεργάζεται με το σημερινό Gear VR, είτε ότι θα παρουσιαστεί ένα βελτιωμένο «κράνος», κάτι που είναι και το πιθανότερο.

Η εταιρεία μάς προτρέπει να «ετοιμαστούμε να επανεξετάσουμε τι μπορεί να κάνει ένα τηλέφωνο», όπως δηλώνει το σλόγκαν του βίντεο, κάτι που προδιαθέτει για ευρείας έκτασης βελτιώσεις στη λειτουργικότητα της συσκευής.

Όσο για τις φήμες που έχουν κυκλοφορήσει σχετικά με το νέο Samsung Galaxy S7, μπορούμε να τις συμπυκνώσουμε στα εξής:

  • Μεγαλύτερη οθόνη από την 5,1 ιντσών του Galaxy S6
  • Χαμηλότερο κόστος από το Galaxy S6
  • Δύο εκδόσεις: μία τυπική και μία με κυρτή οθόνη
  • Οθόνη με τεχνολογία ανάλογη του 3D Touch της Apple, που αντιλαμβάνεται την ένταση που πατάμε
  • Επιστροφή της θύρας micro-SD
  • Ξεκλείδωμα της συσκευής μετά από σάρωση του ματιού