Έχει γίνει ήδη γνωστό ότι περιμένουμε ένα «καυτό» φθινόπωρο που θα αφορά τις ανακοινώσεις για τις νέες συσκευές της Apple. Τα δεδομένα που κατέθεσε πρόσφατα η εταιρεία και αφορούν 10 συνεχή τρίμηνα, δείχνουν μια τεράστια αύξηση για αγορές εξαρτημάτων και στα κόστη κατασκευής, καθώς η εταιρεία αυτό το φθινόπωρο μπαίνει στην φάση λανσαρίσματος πολυαναμενόμενων συσκευών όπως το iPhone 6 και το φημολογούμενο iWatch.

Το έγγραφο που κατατέθηκε στην Επιτροπή Κεφαλαιοαγοράς αυτήν την εβδομάδα δείχνει μια αύξηση 22% από τρίμηνο σε τρίμηνο με συνολικές προμήθειες από τρίτους κατασκευαστές του ύψους των 15.4 δισ. δολάρια. Η επισήμανση του εγγράφου έγινε από την αναλύτρια της Morgan Stanley, Katy Huberty.

Επιπλέον,σύμφωνα με την Huberty, η Apple έχει επιβεβαιωμένες παραγγελίες που αφορούν σε εργαλεία για τα νέα προϊόντα, διαφημιστικά έξοδα, R&D, και υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών ύψους 5.6 δισ. δολάρια.

Αθροίζοντας κανείς αυτά τα 2 ποσά, 21 δισ. δολάρια, βλέπει μια άνοδο της τάξης του 46% σε σχέση με πέρυσι! Αυτή είναι η μεγαλύτερη αύξηση που έχει συμβεί από την εποχή του λανσαρίσματος του iPhone to 2007.

Σύμφωνα με την αναλύτρια, αυτή η τεράστια αύξηση οφείλεται, αφενός γιατί η Apple αναμένεται να κάνει νέο ρεκόρ πωλήσεων με 70-80 εκατ. iPhones σε 2 εκδόσεις μία με 4.7 ίντσες και μία με 5.5, αφετέρου διότι προετοιμάζεται για το λανσάρισμα του πολυπόθητου iWatch. Τέλος να αναφέρουμε ότι η Apple, αναμένεται να ανανεώσει και τις σειρές του iPad και του apple TV αυτό το φθινόπωρο.

Πηγή: appleworldhellas.com