Οι αήθεις πολιτικές επιθέσεις αποκτούν πλέον νέα χροιά και πρωτόγνωρη δυναμική, καθώς τώρα έχουν το πανταχού παρόν social networking στο πλευρό τους.

Η επιθετική διπλωματία αποθεώθηκε λοιπόν στην Ινδία, σε αυτό που αναγνωρίζεται από πολλούς ως η πιο ύπουλη κίνηση στα χρονικά του Twitter!

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ινδίας, εν προκειμένω, Manmohan Singh, υπεξαίρεσε κάπου 1,24 εκατομμύρια followers (που λογίζονται κρατικά περιουσιακά στοιχεία των επίσημων social media της χώρας) από τον νέο πρωθυπουργό Narendra Modi!

Πώς είπατε; Ναι, καλά διαβάζετε, μέσω ενός κοινού τεχνάσματος, αλλάζοντας δηλαδή τον επίσημο πρωθυπουργικό λογαριασμό @PMOIndia σε @PMOIndiaArchive, ο Singh δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Modi από το να δημιουργήσει τη δική του ηλεκτρονική δεξαμενή στο Twitter από το μηδέν.

Ο κυβερνητικός σχηματισμός του Modi, το κόμμα Bharatiya Janata, πήρε μυρωδιά την ηλεκτρονική κλοπή και μίλησε για αήθη αποστέρηση των πρωθυπουργικών followers, κάνοντας λόγο για «παράνομη κλοπή των εθνικών ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων».

Το ηλεκτρονικό σαμποτάζ της κοινωνικής δικτύωσης του πρωθυπουργικού γραφείου «σκότωσε» τη βάση των 1,24 εκατομμυρίων followers, με τον Manmohan Singh να την παίρνει μαζί του στον κυβερνητικό του τάφο.

Κι έτσι ο Modi και το επιτελείο του είναι πλέον υποχρεωμένοι να δημιουργήσουν ξανά νέο πρωθυπουργικό λογαριασμό και να προσελκύσουν και πάλι τα εκατομμύρια των οπαδών, κάτι που βέβαια δεν θα είναι και πολύ δύσκολο, καθώς μιλάμε για την πολυπληθή Ινδία, εκεί που ο προσωπικός λογαριασμός του Modi στο Twitter μετρά ήδη 4,2 εκατομμύρια followers!

Παρά ταύτα, η ηλεκτρονική δολιοφθορά της απερχόμενης πρωθυπουργίας στέκει ορόσημο ως το μεγαλύτερο επίσημο κυβερνητικό χτύπημα στην ιστορία των social media. Το μέλλον θα μας επιφυλάξει στα σίγουρα και άλλα τέτοια υπέροχα στιγμιότυπα πολιτικού τσαμπουκά…