Έχουν κυκλοφορήσει πολλά ξυπνητήρια κατά καιρούς που είναι σχεδιασμένα να σας σηκώσουν από το κρεβάτι με έναν λογικό τρόπο, αλλά που θα πρέπει να παίξετε ένα παιχνίδι μέχρι να σταματήσουν να χτυπάνε και άλλα που προκαλούν μία μικρή ηλεκτροπληξία. Κανένα όμως δε μπορεί να συγκριθεί με το ξυπνητήρι DIY που απειλεί να καταστρέψει τα χαρτονομίσματά σας αν δεν καταφέρετε να ξυπνήσετε.

Οι δύσκολοι, οικονομικά, καιροί απαιτούν και απεγνωσμένα μέτρα, έτσι ο Rich Olson του NothingLabs.com βρήκε την πιο «τρελή» λύση. Δημιούργησε ένα USB ξυπνητήρι που από τη στιγμή που θα αρχίσει να χτυπάει, «απαιτεί» από τον κοιμισμένο χρήστη να το απενεργοποιήσει μέσα σε 10 δευτερόλεπτα, αλλιώς θα πρέπει να αποχαιρετίσει το χαρτονόμισμα που έχει τοποθετήσει μέσα σε αυτό.

Ο Olson συνιστά στους χρήστες να χρησιμοποιούν μεγαλύτερης αξίας χαρτονομίσματα στην υποδοχή του καταστροφέα, ώστε να έχουν ακόμα μεγαλύτερο κίνητρο, σε περίπτωση που αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα ύπνου.

Φυσικά, πρόκειται για ένα ακραίο μέτρο, όμως όσο παράδοξο και να ακούγεται, είναι βέβαιο πως θα δώσει το κίνητρο που χρειάζεται σε πολλούς που δεν καταφέρνουν να ξυπνάνε στην ώρα τους.