proho.gr
Όπως είναι γνωστό η Nokia μετά τη συνεργασία της με την Microsoft έκανε στροφή προς το Windows Phone ρίχνοντας κάπως μικρότερο βάρος στο Symbian. Το γεγονός, σε συνδυασμό με κάποιες δηλώσεις σχετικά με την ανάπτυξη του λειτουργικού, έδωσαν την εντύπωση ότι η εταιρεία πρόκειται να εγκαταλείψει το Symbian σταματώντας να το αναπτύσσει.

Παρόλα αυτά όπως διευκρινίζει ο Mattia Fiorin στο blog του αυτό δεν πρόκειται να συμβεί. Αντιθέτως η εταιρεία θα συνεχίσει να το αναβαθμίζει και να το βελτιώνει τουλάχιστον μέχρι το 2016. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως σε τέσσερα χρόνια η Nokia θα διαγράψει το Symbian από την ιστορία. Απλώς ότι τότε θα εξετάσει ξανά την πορεία του.

Εξηγεί επίσης ότι σε αντίθεση με πολλά άλλα σενάρια κινδυνολογίας και θεωρίες συνωμοσίας που ισχυρίζονται την ύπαρξη μυστικών συμφωνιών και άλλους παραλογισμούς όπως τους χαρακτηρίζει, ότι θα ήταν πιο απλό να σκεφτεί κανείς πως αν η Nokia ήθελα να σταματήσει το Symbian, δεν θα είχε δημιουργήσει το 808. Μια συσκευή με ανάλυση φωτογραφίας στα 41MP! Αντιθέτως θα είχε κρατήσει αυτήν την τεχνολογία για ένα μελλοντικό Lumia PureView με WP8 (το οποίο βέβαια είναι πολύ πιθανό να κυκλοφορήσει)!