Η Μάντσεστερ Σίτι είναι αήττητη και πρωτοπόρος στην φετινή Premier League. Η αρμάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα προελαύνει και οι μεταγραφές είναι μέσα στο πρόγραμμα για να μπορέσουν οι «Πολίτες» να κλειδώσουν το μεγάλο τίτλο. Ο Γενάρης είναι κοντά και η Σίτι ένταξε στο δυναμικό της τον ταλαντούχο νεαρό Δανό Μάρκους Γιόργκενσεν.

Ο ταλαντούχος πιτσιρικάς ωστόσο δεν θα εμφανιστεί με μπάλα στο χορτάρι του Έτιχαντ. Θα τον δούμε όμως με το χειριστήριο του Playstation 4 μιας και είναι πρωταθλητής στο… FIFA 18.

Μπορεί να ακούγεται παράξενο αλλά πολλές ποδοσφαιρικές ομάδες έχουν πλέον δικούς τους παίκτες esports, οι οποίοι τις εκπροσωπούν σε διεθνή τουρνουά ηλεκτρονικών παιχνιδιών υπό την αιγίδα της FIFA. Ο 18χρονος Γιόργκενσεν, γνωστός στην κοινότητα των gamers ως ExpectSporting, ήταν φέτος ο νικητής του πρώτου Διαδραστικού Παγκόσμιου Κυπέλλου της FIFA, εκπροσωπώντας την δανέζικη Μπρόντμπι.

Σύμφωνα με το Reuters η Σίτι έχει ήδη έναν ακόμα επαγγελματία παίκτη esports, τον Κίραν «Κεζ» Μπράουν. Άλλες ποδοσφαιρικές ομάδες με τμήματα esports, σύμφωνα με το Reuters, είναι η Παρί σεν Ζερμέν, η Ρόμα, η Σάλκε και η Βόλφσμπουργκ, ενώ και ομάδες του NBA, κυρίως οι Μαϊάμι Χιτ και οι Φιλαδέλφεια 76ερς, έχουν επίσης επενδύσει πολλά στην ταχύτατα αναπτυσσόμενη αγορά των esports.

Ο Γιόργκενσεν δήλωσε πως «είμαι πολύ περήφανος και αισθάνομαι τιμή που εκπροσωπώ τη Μάντσεστερ Σίτι και ανυπομονώ να αρχίσω. Είμαι εξαιρετικά χαρούμενος που περνάω στο επόμενο κεφάλαιο της καριέρας μου στα esports με τη Μάντσεστερ Σίτι. Το 2017 ήταν μία τόσο επιτυχημένη χρονιά για μένα και έχω την αποφασιστικότητα και τη φιλοδοξία για να ανέβω στο επόμενο επίπεδο».