Νέα εμπειρία Internet φέρνει η οπτική ίνα ως το σπίτι

Σε εξέλιξη το κατασκευαστικό έργο για το ιδιόκτητο δίκτυο οπτικών ινών υπέρ – υψηλών ταχυτήτων από τη WIND


ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
14:37
29/08/2017
Νέα εμπειρία Internet φέρνει η οπτική ίνα ως το σπίτι
6
loading

Νέα εμπειρία Internet, με ταχύτητες που κατά περίπτωση θα αγγίζουν και το 1 Gbps, δημιουργεί η WIND με την ανάπτυξη του ιδιόκτητου δικτύου οπτικών ινών υπέρ - υψηλών ταχυτήτων.

Το μεγάλο τεχνολογικό και κατασκευαστικό έργο είναι σε εξέλιξη και σύντομα θα ολοκληρωθεί το δίκτυο οπτικών ινών της WIND στην Καλαμάτα, όπου ήδη λειτουργεί πιλοτικά η νέα τεχνολογία. Αντίστοιχα έχουν ξεκινήσει τα έργα σε Νέα Σμύρνη, Καλλιθέα, Δυτική Αττική και Λάρισα ενώ σύντομα θα αρχίσουν οι εργασίες και στο Ηράκλειο Κρήτης.

Οι υποδομές νέας γενιάς του δικτύου οπτικών ινών της WIND στις περιοχές κάλυψης θα αξιοποιούν τρεις διαφορετικές τεχνολογίες και συγκεκριμένα:

 • Fiber to the Curb (FttC): τοποθέτηση ίνας μέχρι την καμπίνα (ΚΑΦΑΟ), όπου μετά η υπηρεσία δίνεται με το υπάρχον καλώδιο χαλκού ως τον τελικό χρήστη.
 • Fiber to the Building (FttΒ): τοποθέτηση οπτικής ίνας μέχρι το κτίριο, όπου μετά η υπηρεσία δίνεται με τον υπάρχοντα χαλκό από το ισόγειο ως το κάθε σπίτι.
 • Και τέλος, Fiber to the Home (FttH): τοποθέτηση οπτικής ίνας μέχρι το σπίτι και τον τελικό χρήστη.

Το τριετές πλάνο της WIND για τις οπτικές ίνες

Έχοντας οικονομική ευρωστία, υψηλή τεχνογνωσία και επικεντρωμένη στρατηγική,  η WIND επενδύει συστηματικά  στα δίκτυα νέας γενιάς, τόσο στην κινητή όσο και σταθερή.

Το 3ετές επενδυτικό πλάνο της WIND για την ανάπτυξη δικτύου οπτικών ινών (FFTx) που έχει εγκριθεί και από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), αφορά στην κάλυψη ως και 500.000 γραμμών σε επιλεγμένες γεωγραφικές περιοχές ανά την Ελλάδα, συμπεριλαμβάνοντας και περιοχές όπου η οπτική ίνα θα φτάνει ως το σπίτι του χρήστη.

Οι υποδομές νέας γενιάς που θα δημιουργηθούν στις περιοχές αυτές θα αξιοποιήσουν όλες τις διαθέσιμες τεχνολογίες οπτικών ινών και είναι μέρος του 5ετούς επενδυτικού πλάνου της WIND Ελλάς για NGA σε κινητή και σταθερή τηλεφωνία, ύψους 500 εκατ. Ευρώ.

Η ανάπτυξη του ιδιόκτητου δικτύου οπτικών ινών της WIND σε όλη την Ελλάδα είναι ένα μεγαλόπνοο έργο που θα δημιουργήσει μία τελείως νέα εμπειρία Internet με απεριόριστες δυνατότητες τόσο για τους απλούς χρήστες όσο και τις επιχειρήσεις: υπέρ – υψηλές ταχύτητες, σταθερότητα, τεράστια χωρητικότητα που υποστηρίζει όλα τα είδη video streaming όπως 4K TV & VR.

spgojpfo2
O Γενικός Διευθυντής Σταθερής Τηλεφωνίας & B2B της WIND, Αντώνης Τζωρτζακάκης

Ο Γενικός Διευθυντής Σταθερής Τηλεφωνίας & B2B της WIND, Αντώνης Τζωρτζακάκης τονίζει τη σημασία της ανάπτυξης οπτικών ινών: «Η ανάγκη γρήγορης ευρυζωνικής πρόσβασης πυροδοτεί έναν δεύτερο γύρο επενδύσεων σε σύγχρονες υποδομές που οδηγεί στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, της ποιότητας ζωής των πολιτών αλλά και της ποιότητας παροχής υπηρεσιών στην κοινωνία, τον πολιτισμό και την οικονομία.

Η κατασκευή του ιδιόκτητου δικτύου οπτικών ινών αποτελεί μέρος του ψηφιακού μετασχηματισμού της Ελλάδας. Η WIND συμβάλει καθοριστικά προς αυτήν την κατεύθυνση με το συγκεκριμένο έργο».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

6
σχόλια
 1. avatar audioware

  100Mbit Up/Down οπτική ίνα, υπάρχει εδώ και 2 χρόνια περίπου από άλλες εταιρίες σε κάποιες περιοχές της Αθήνας. Ξαφνικά το θυμήθηκε και η Wind και καλά πρωτοπόρος;;;

 2. avatar Ν.Σ

  Τι σχέση έχει το δίκτυο κινητής με τη fiber ρε γραφικοί;

 3. avatar twra ta piasame

  ποια δυτικη αττικη.εγω στο περιστερι τις καλες μερες ποιανω 5mbs max.στο ελλαδισταν μετα απο 100 χρονια θα εχουμε τις ταχυτητες που εχουν τωρα οι αλλες χωρες.απο λογια ομως ειμαστε 100 χρονια μπροστα.πρωτοπορει το ελλαδισταν σε αυτο τον τομεα.

 4. avatar Ειστε για γέλια….

  Αν είναι σαν το 4G σωθήκαμε!! Εκτος του οτι δεν πιάνει πουθενά εκτός κέντρου, όταν πιάνει σέρνεται...

 5. avatar ΣΖ

  Ελπίζω να μην έχει την ίδια τύχη με το τωρινό δίκτυο της εταιρίας, όπου μία 24 γραμμή (έως 24) συγχρονίζει στα 6,5!!!

  1. avatar Νταλικιέρης

   Θα πληρώσεις σύνδεση FttH, κ' θα έχεις σιγουράκι σύνδεση στα 24Mbps.... Μην καλομαθαίνουμε κι'ολας...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει