proho.gr

Εδώ και μια πενταετία, η IBM έχει καταφέρνει να προβλέπει  επακριβώς ποιες τις τεχνολογικές εξελίξεις που θα έφερνε η κάθε χρονιά.

Φέτος η εταιρεία κάνει μια πιο τρανταχτή πρόβλεψη δηλώνοντας ότι μέχρι το 2017, η τεχνολογία ανάγνωσης των εγκεφαλικών κυμάτων θα έχει αναπτυχθεί σε τέτοιο βαθμό, ώστε φορώντας ένα είδος καπέλου στο κεφάλι θα είναι εφικτό η σκέψη μας να διαβάζεται και να στέλνεται ως εντολή σε κάθε smartphone.

Η IBM κάνει ωστόσο και μερικές ακόμα αρκετά τολμηρές προβλέψεις, όπως ότι θα υπάρξουν σπίτια τα οποία θα τροφοδοτούνται με ενέργεια που θα παράγουν οι ίδιοι οι κάτοικοι ή ακόμα και βιομετρικά προφίλ τα οποία θα αντικαθιστούν τα passwords.

Μπορεί κάποια από αυτά να ακούγονται ουτοπικά ή τρελά, ωστόσο η εταιρεία έχει παράδοση σε τέτοιου είδους προβλέψεις. Άλλωστε, είχαν προβλέψει τη διαδικτυακή απομακρυσμένη υγειονομική περίθαλψη, ενώ το 2008 είχε προβλέψει την αναγνώριση φωνής και λόγου καθώς και εξελιγμένη φωνητική τεχνολογία, η οποία θα μπορεί να ενεργοποιηθεί και να «μάθει» από την εισαγωγή δεδομένων του χρήστη.