Ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στο χώρο της αγοράς smartphone στην Κίνα είναι η Xiaomi, η οποία αποκάλυψε στο κοινό στο πλαίσιο της Mobile World Congress στη Βαρκελώνη τη νέα της ναυαρχίδα.

Το Xiaomi Mi 5, όπως ονομάζεται, διαθέτει το 64bit quad-core Qualcomm Snapdragon 820 SoC και μνήμη RAM 4GB LPDDR4. Στo smartphone δεν τοποθετήθηκε υποδοχή microSD για επέκταση του αποθηκευτικού χώρου, ενώ θα υπάρχει έκδοση με 128GB.

Όσον αφορά την κάμερα στο πίσω μέρος η εταιρεία επέλεξε αισθητήρα 16MP Sony IMX298 με τεχνολογία PDAF (phase detection autofocus), ενώ μπροστά τοποθέτησε αισθητήρα 4MP. Επιπλέον, έχει οθόνη 5.15″ με Full HD panel, ενώ στη σχεδίαση σχεδόν δεν υπάρχουν περιθώρια στις πλευρές του smartphone.

Ακόμη, συναντάμε αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων στο home button, τεχνολογία Qualcomm Quick Charge 3.0 για ταχύτατη φόρτιση, υποδοχή USB Type-C και μπαταρία 3,000mAh.

Το smartphone που χρησιμοποιεί το MIUI 7.1 βασισμένο στο Android 6.0 Marshmallow, θα είναι διαθέσιμο σε τρεις διαφορετικές εκδόσεις:

  • 1.8GHz CPU /3GB RAM / 32GB ROM
  • 2.15GHz CPU / 3GB RAM / 64GB ROM
  • 2.15GHz CPU / 4GB RAM / 128GB ROM

Σύμφωνα με το TheVerge, η τιμή για την πρώτη έκδοση θα βρίσκεται γύρω στα 260 ευρώ. Η συσκευή είναι ήδη διαθέσιμη για προπαραγγελία και θα κυκλοφορήσει την 1η Μαρτίου στην Κίνα