Την ήττα με 0-2 γνώρισε στο Τάμπερε η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου από την αντίστοιχη της Φινλανδίας, σε παιχνίδι για το UEFA Nations League.

Μετά από ένα κακό πρώτο ημίχρονο χωρίς αξιόλογες φάσεις, οι Φινλανδοί έφτασαν στο γκολ στο 46’ εκμεταλλευόμενοι το τραγικό διπλό λάθος των Τζαβέλλα και Μανωλά που δεν κατάφεραν να απομακρύνουν την μπάλα, η οποία στρώθηκε στον Σόιρι που με πλασέ νίκησε τον Μπάρκα για το 1-0.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πίεσε για την ισοφάριση, όμως όχι μόνο δεν μπορούσε να απειλήσει με αξιώσεις την εστία του Χραντέτσκι, αλλά λίγο έλειψε να δεχθεί και δεύτερο γκολ στο 80’, όταν ο Λουντ σούταρε έξω από την περιοχή, η μπάλα βρήκε στο δοκάρι του Μπάρκα και στρώθηκε στον ξεμαρκάριστο Σόιρι, που όμως αστόχησε.

Αυτό που δεν έκανε όμως ο Σόιρι στο 80’ το έκανε στο 89’ ο Καμαρά, μετά από τρομερή ατομική ενέργεια του Λουντ.

Με τη νίκη αυτή η Φινλανδία διατήρησε το απόλυτο των βαθμών στον 2ο Όμιλο της τρίτης λίγκας του UEFA Nations League και βρίσκεται στην κορυφή με 12 βαθμούς σε 4 αγώνες, με την Ελλάδα να ακολουθεί με 6 βαθμούς, ενώ στους 4 βρίσκεται η Ουγγαρία, που στο άλλο αποψινό ματς έμεινε στο 3-3 με την ουραγό Εσθονία, η οποία απέσπασε έτσι τον πρώτο της βαθμό στον όμιλο.

Αξίζει να σημειωθεί πως το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν έχει κερδίσει ποτέ στη Φινλανδία, μετρώντας πλέον τρεις ισοπαλίες και τέσσερις ήττες σε επτά αγώνες.