Η αποστολή του ΠΑΟΚ, με αφορμή την παρουσία της στην Ιερουσαλήμ για το αυριανό ματς με την Μπεϊτάρ (3/8) για το Europa Conference League, επισκέφθηκε τον Ναό της Αναστάσεως.

Οι ποδοσφαιριστές, οι προπονητές και τα μέλη της αποστολής του ΠΑΟΚ είχαν τη δυνατότητα να επισκεφθούν τον Πανάγιο Τάφο, που βρίσκεται στη χριστιανική συνοικία της παλαιάς πόλης της Ιερουσαλήμ.

Οι Αντρέ Βιεϊρίνια, Ντάγκλας Αουγκούστο, Χάρης Τσιγγάρας, Στέφανος Τζίμας, Γιάννης Κωνσταντέλιας, Γιάννης Μιχαηλίδης, Κωνσταντίνος Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες, Μπράντον Τόμας, Γουίλιαμ Τροστ-Έκονγκ, Τόμας Κεντιζόρα, Γιώργος Βρακάς και Χρήστος Ταλιχμανίδης, συνοδευόμενοι από τον β’ αντιπρόεδρο της ΠΑΕ, Αγγελο Αναστασιάδη, τον διευθυντή του ποδοσφαιρικού τμήματος, Χρήστο Καρυπίδη, αλλά και μέλη του προπονητικού επιτελείου, μεταξύ των οποίων και ο Ραζβάν Λουτσέσκου, βρέθηκαν στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως στην Ιερουσαλήμ και προσκύνησαν στον Πανάγιο Τάφο.

Αύριο η μεγάλη «μάχη»

Ο ΠΑΟΚ, στο μεταξύ, θα δώσει αύριο τη μεγάλη «μάχη» του για να περάσει στον 3ο προκριματικό γύρο του UEFA Europa Conference League. Στο «Τέντι Στέντιουμ» παίζει με την Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ στο δεύτερο μεταξύ τους μετά το 0-0 της περασμένης εβδομάδας στην Τούμπα. Η νίκη είναι το μόνο αποτέλεσμα που βολεύει την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Ο Ρουμάνος τεχνικός έβαλε τους παίκτες του να προπονηθούν και στα πέναλτι, μιας και το ενδεχόμενο νέας ισοπαλίας στα 90 λεπτά της κανονικής διάρκειας, δεν είναι απίθανο ενδεχόμενο. Οι «ασπρόμαυροι», επεκτείνοντας και στην περυσινή περίοδο, έχουν αποτύχει να σκοράρουν σε τρεις σερί «τελικούς»: στο 0-0 με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα που τους «έριξε» στην 4η θέση, στην ήττα 2-0 από την ΑΕΚ στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας και στο 0-0 με την Μπεϊτάρ την περασμένη Πέμπτη (27/7).

Βέβαια, στη Θεσσαλονίκη χρειάστηκε η επέμβαση του Μιγκέλ Σίλβα στο πέναλτι του Στέφαν Σβαμπ στα πρώτα λεπτά, για να μην αλλάξει η ροή του παιχνιδιού. Ο Λουτσέσκου ενισχύεται με τις επιστροφές των Ντόουγκλας Αουγκούστο και Αντελίνο Βιεϊρίνια, ενώ κι ο Μπουανά Αλί Σαμάτα θα έχει περισσότερες προπονήσεις στα πόδια του.

Σε περίπτωση που περάσει στον 3ο προκριματικό γύρο της ευρωπαϊκής διοργάνωσης, ο ΠΑΟΚ θα αναμετρηθεί με την κροατική Χάιντουκ Σπλιτ.