Κατά της ευρωπαϊκής Super League (ESL) τοποθετήθηκαν με ψήφισμα τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τονίζοντας την ανάγκη παρέμβασης της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπέρ ενός μοντέλου βασισμένου στην αθλητική αξία, όπου θα υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης σε όλους.

Το ψήφισμα θα τεθεί προς ψήφισμα στην ολομέλεια στο Στρασβούργο μεταξύ 22 και 25 Νοεμβρίου.

Με αυτό τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ζητούν τη «χρήση του κανόνα 50+1» σχετικά με την ιδιοκτησία των ποδοσφαιρικών συλλόγων (οι ιδιώτες επενδυτές μπορούν να κατέχουν μόνο έως το 49% των μετοχών της εταιρείας) ως βέλτιστη πρακτική που χρησιμοποιούν κάποιες χώρες».

Ουσιαστικά, όπως εξηγεί το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, πρόκειται για υποστήριξη προς τη «λαϊκή συμμετοχή», δεδομένου ότι στη Bundesliga -με εξαιρέσεις τη Λεβερκούζεν και τη Βόλφσμπουργκ-όλοι οι σύλλογοι ανήκουν σε φιλάθλους-μέλη με ποσοστό 50% + 1.

Για παράδειγμα, στην περίπτωση της Μπάγερν η ιδιοκτησία είναι το 75% της FC Bayern München eV, και μόνο το υπόλοιπο – κατανεμημένο εξίσου – βρίσκεται στα χέρια μεγάλων επενδυτών, Adidas, Audi και Allianz κατέχουν όλες από 8,33%.