Την αποχώρησή της από την ευρωπαϊκή Super League ανακοίνωσε η Ατλέτικο Μαδρίτης, μετά από συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η απόφαση του συλλόγου να συμμετάσχει στο project ελήφθη με βάση συνθήκες που δεν υφίστανται πλέον, ενώ αξιολογήθηκε και η αρνητική στάση των φιλάθλων της ομάδας. Επισημαίνεται επίσης ότι η αποχώρηση των ροχιμπλάνκος προκάλεσε ικανοποίηση στο αγωνιστικό τμήμα, ποδοσφαιριστές και προπονητή.

Έτσι Ισπανοί ακολούθησαν τον δρόμο των 6 αγγλικών ομάδων αλλά και της Μίλαν που με επίσημες ανακοινώσεις επισημοποίησαν τη ρήξη με την αποσχιστική Λίγκα της οποίας ήταν ιδρυτικά μέλη.

Η ανακοίνωση της Ατλέτικο:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Atlético de Madrid, συνεδρίασε το πρωί της Τετάρτης (21/04) κι αποφάσισε να κοινοποιήσει επίσημα στη Super League και στους υπόλοιπους συλλόγους, ν την απόφασή του να μην επισημοποιήσει τελικά την προσήλωσή του στο έργο.

Η Atlético de Madrid αποφάσισε την περασμένη Δευτέρα να συμμετάσχει σε αυτό το έργο σε απάντηση σε συνθήκες που δεν υπάρχουν πλέον σήμερα. Για τον σύλλογο, η αρμονία μεταξύ όλων των ομάδων που απαρτίζουν την οικογένεια των ροχιμπλάνκος είναι απαραίτητη, ειδικά των οπαδών μας.

Η πρώτη ομάδα και ο προπονητής της, έδειξαν την ικανοποίησή τους για την απόφαση του συλλόγου, καταλαβαίνοντας ότι τα αθλητικά πλεονεκτήματα πρέπει να υπερισχύουν οποιουδήποτε άλλου κριτηρίου»