Οριστική ήταν η διακοπή στο χθεσινοβραδινό παιχνίδι της Παρί Σεν Ζερμέν με την Μπασάκσεχιρ, για την 6η αγωνιστική των ομίλων του Champions League, μετά τη ρατσιστική επίθεση του τέταρτου διαιτητή στον Πιέρ Γουεμπό. Μετά την αποχώρηση των Τούρκων από τον αγωνιστικό χώρο προς ένδειξη διαμαρτυρίας, η UEFA αποφάσισε το ματς να μην συνεχιστεί και κατά πάσα πιθανότητα θα διεξαχθεί σήμερα Τετάρτη στις 19:55.

Οι άνθρωποι της Μπασάκ ισχυρίζονται ότι ο Ρουμάνος 4ος διαιτητής, Σεμπάστιαν Κολτέσκου αποκάλεσε «νέγρο» τον Καμερουνέζο βοηθό προπονητή της ομάδας και αφού τον προκάλεσε τον απέβαλε από το παιχνίδι.

Μάλιστα, φαίνεται πως οι δικαιολογίες ενός από τη διαιτητική ομάδα (όλοι Ρουμάνοι), που επιχείρησε να εξηγήσει ότι όλη αυτή η αναστάτωση προκλήθηκε από σύγχυση λόγω της ρουμανικής γλώσσας, λέγοντας ότι το «ala negru» δεν ήταν ρατσιστικό, δεν έπεισε κανέναν. Ούτε καν τους Παριζιάνους, με τους Νεϊμάρ και Κιλιάν Μπαπέ επίσης να ζητούν εξηγήσεις.

Τον τέταρτο διαιτητή… αδειάζει και ο πρόεδρος του Αντιρατσιστικού Συμβουλίου της Ρουμανίας υποστήριξε ότι αυτό που ειπώθηκε στον Γουεμπό είναι ξεκάθαρα ρατσιστικό και πως δεν χωρά αμφιβολία για κάτι τέτοιο. «Είναι ρατσισμός, χωρίς καμία δυνατότητα ερμηνείας. Θα μπορούσε να έχει απευθυνθεί στον προπονητή με πολλές άλλες εκφράσεις και να αγνοήσει το χρώμα του», είπε χαρακτηριστικά.