Πελέ και Ρομάριο είναι δύο από τους καλύτερους Βραζιλιάνους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών αλλά είναι παράλληλα και… αιώνιοι εχθροί.

Αμφότεροι έζησαν μεγάλες στιγμές στις καριέρες τους, αμφότεροι κατέκτησαν το Μουντιάλ με τη φανέλα της Βραζιλίας, αμφότεροι πέτυχαν πάρα πολλά γκολ. Το τελευταίο, είναι και ο λόγος της κόντρας τους, η οποία από ένα σημείο κι έπειτα είχε ξεφύγει από κάθε έλεγχο και αυτό το είχε κάνει σαφές ο Ρομάριο.

Πώς; Με το να δώσει εντολή στους υπαλλήλους του εστιατορίου που διατηρούσε στο Ρίο Ντε Τζανέιρο, να γεμίσουν με φωτογραφίες του Πελέ τις λεκάνες στις τουαλέτες. Φρόντιζαν μάλιστα, έπειτα από εντολή του Ρομάριο, να αντικαθιστούν τη φωτογραφία κάθε φορά που κάποιος πελάτης πήγαινε στην τουαλέτα.

Κι όλα αυτά, επειδή Πελέ και Ρομάριο δεν μπορούσαν να συμφωνήσουν στο ποιος εκ των δύο έβαλε τα περισσότερα γκολ. Ο πρώτος υποστήριζε ή υποστηρίζει ότι σκόραρε περισσότερες από 1.000 φορές, ο δεύτερος έλεγε ότι ο Πελέ δε θα έφτανε σε αυτό τον αριθμό ακόμη κι αν μετρούσε τα γκολ από την… ταινία «Η απόδραση των 11» και τελικά χρειάστηκε να περάσουν χρόνια για να ηρεμήσουν τα πράγματα ανάμεσα τους, να αφήσουν στην άκρη τις διαφορές τους και απλά να αδιαφορούν, εδώ και χρόνια, ο ένας για τον άλλο.

Δείτε βίντεο με τα καλύτερα γκολ του Πελέ…

Δείτε βίντεο με τα καλύτερα γκολ του Ρομάριο…