Μπορεί σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, ακόμη και στην Ισπανία, να κάνουν σχέδια για επιστροφή στην αγωνιστική δράση, αλλά δεν συμφωνούν όλοι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Ένας από αυτούς είναι ο Ραφαέλ Χιμένεθ (γνωστός ως Φάλι) της Κάντιθ, ο οποίος είναι κατηγορηματικά αντίθετος στο να αγωνιστεί εν μέσω πανδημίας.

«Έχω πάρει την απόφασή μου, δεν θα παίξω, ούτε θα προπονηθώ. Ξέρω ότι ο πρόεδρος και οι συμπαίκτες μου με αγαπούν, αλλά αυτή είναι η απόφασή μου. Η Λίγκα μπορεί να καθυστερήσει μερικούς μήνες, δεν θα γίνει τίποτα», τόνισε ο 26χρονος στόπερ στην «Cadena Cope».

Ενώ όπως μεταφέρει το gazzetta.gr, συμπλήρωσε: «Είμαι ο πρώτος που θέλω να παίξω. Αλλά, γιατί δεν μπορούμε να σταματήσουμε, όταν έχουμε 400 θανάτους σε μία ημέρα; Προτιμώ να τρώω ένα κομμάτι ψωμί με λάδι, παρά να βάλω την οικογένειά μου σε κίνδυνο. Γιατί να κάνω εγώ ένα τεστ για να παίξω μπάλα, την ώρα που υπάρχουν άνθρωποι που το έχουν ανάγκη; Είναι τα χρήματα πιο σημαντικά από την υγεία; Ούτε με 5 δισ. δεν ρισκάρω την υγεία μου».

Η Κάντιθ ήταν στη δεύτερη θέση της Segunda Division όταν έγινε η διακοπή λόγω κορονοϊού, έχοντας σημαντικές πιθανότητες για την άνοδο.