Σύμφωνος με το ενδεχόμενο ενός νέου Champions League, με περισσότερα παιχνίδια ανάμεσα στα μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ, είναι ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Ζοσέπ Μαρία Μπαρτομέου.

Ήδη, μάλιστα, βρίσκεται σε εξέλιξη το πρότζεκτ για την αλλαγή του τρόπου διεξαγωγής της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης μεταξύ της UEFA και των ευρωπαϊκών ομάδων, με χρονικό ορίζονται από το 2024 και μετά.

Μιλώντας στον Guardian και ο πρόεδρος της Μπάρτσα τόνισε χαρακτηριστικά: «Το Champions League είναι το γάλα. Γιατί θα το αλλάξουμε; Για να γίνει καλύτερο. Βάζουμε τις βάσεις για το μέλλον. Οι οπαδοί ζητούν περισσότερα ευρωπαϊκά παιχνίδια και από το 2024 και έπειτα το νέο φορμάτ θα το επιτρέπει. Φέτος ήταν η πρώτη φορά μετά από έντεκα χρόνια που η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έπαιξε εδώ στη Βαρκελώνη. Και για τη Λίβερπουλ ήταν η πρώτη φορά από το 2006. Δεν μπορούμε να παίζουμε τόσα πολλά παιχνίδια, αλλά όχι κόντρα στη Λίβερπουλ και στη Γιουνάιτεντ. Αλλά, δεν μιλάμε για μια κλειστή λίγκα ή για μια Super League. Είναι μια εξέλιξη περισσότερο ελκυστική, όχι μια επανάσταση», ανέφερε.

Επιπλέον, δήλωσε ότι είναι σύμφωνος με το ενδεχόμενο διεξαγωγής αγώνων της Primera Division εκτός Ισπανίας. «Θα ήθελα να υπάρχουν τρία παιχνίδια στο εξωτερικό κάθε χρόνο. Ένα στις ΗΠΑ, ένα στη Μέση Ανατολή και ένα στην Ασία. Εκεί μας βλέπουν στην τηλεόραση και είναι ένας τρόπος να προσεγγίσεις αυτούς τους οπαδούς», υπογράμμισε.