Η Αρσεναλ ήταν μια κλάση πάνω από την Μίλαν, τη νίκησε 0-2 σε ένα γεμάτο San Siro και είναι με το ενάμιση πόδι στους «8». Χαλαρή νίκη η Ατλέτικο, ήττα εντός η Ντόρτμουντ, διπλό η Λυών. Η Μίλαν φάνηκε να μπαίνει πιο δυνατά, όμως οι δύο ομάδες είχαν από μία φάση με Μχιταριάν (8′) και Κουτρόνε (10′) και μετά τα πρώτα λεπτά οι Gunners άρχισαν να δείχνουν πως θα πάει το ματς. Στο 15′ έγινε το 0-1 όταν ο Μχιταριάν έκανε ντρίμπλα στον Καλάμπρια και το σουτ του κόντραρε στον Μπονούτσι για να πάει στα δίχτυα του Ντοναρούμα και η ομάδα του Βενγκέρ πήρε τον πλήρη έλεγχο έχοντας αυτοπεποίθηση, κυκλοφορία και πίεζε άψογα μη επιτρέποντας στους Rossoneri να είναι επικίνδυνοι. Στο τελευταίο πεντάλεπτο η Αρσεναλ ήταν φωτιά. Στο 42′ το αριστερό του Τσέιμπερς έβγαλε ο Ντοναρούμα, ο οποίος στο ίδιο λεπτό μπλόκαρε στο τετ-α-τετ με τον Γουέλμπεκ. Στις καθυστερήσεις ο Μχιταριάν άδειασε ξανά τον Καλάμπρια και πλάσαρε στο οριζόνιο αλλά λίγες στιγμές μετά έγινε το 0-2 όταν ο Οζίλ βρήκε τον Ράμσεϊ και εκείνος αφού πέρασε τον Ντοναρούμα, έκανε το 0-2. Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με ευκαιρία για την Αρσεναλ με τον Γουέλμπεκ, όμως οι φάσεις δεν ήταν τόσες πολλές. Οι Gunners έδωσαν περισσότερο χώρο στην Μίλαν, που έχασε ίσως τη μεγαλύτερη ευκαιρία της στο 52′ όταν από το πέναλτι ο Μποναβεντούρα σούταρε ψηλά από το πέναλτι. Η ομάδα του Βενγκέρ, άντεξε μάλλον εύκολα την πίεση των Rossoneri που έφταναν έξω από την περιοχή αλλά δεν μπορούσαν να απειλήσουν τον Οσπίνα, ο οποίος είδε την άμυνά του να μπλοκάρει σε πολλές περιπτώσεις τα σουτ των αντιπάλων. Το 0-2 παρέμεινε φυσιολογικά μέχρι το τέλος και έχει… περασμένη σχεδόν την Αρσεναλ στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Εφυγε για προημιτελικά η Ατλέτικο

Θεωρείται από τα μεγάλα φαβορί για να φτάσει μέχρι το τέλος της διαδρομής και να σηκώσει το τρόπαιο. Στην πρώτη της κόντρα λοιπόν με την Λοκομοτίβ η Ατλέτικο φρόντισε να αιτιολογήσει σε μεγάλο βαθμό την πρόβλεψη για πρόκρισή της. Το καθαρό 3-0 είναι τέλειο αποτέλεσμα για την ομάδα του Τσόλο Σιμεόνε, που στο DNA της δεν το έχει να δεχτεί τόσο μεγάλη ανατροπή στη Μόσχα. Το 1-0 ήρθε με ακόμα μία γκολάρα του Σαούλ, ο οποίος το έστειλε από μακριά συστημένο (22′), ενώ ο Ντιέγκο Κόστα πήρε την απόκρουση του αντίπαλου πορτιέρο και έγραψε το 2-0 από κοντά (47′). Στο 90′ ο Κόκε ουσιαστικά σφράγισε από τώρα το εισιτήριο των Μαδριλένων για τα προημιτελικά.

Σοκ στην Ντόρτμουντ από τη Ζάλτσμπουργκ

Η Ντόρτμουντ ήταν αήττητη σε 12 αγώνες για όλες τις διοργανώσεις. Το αντίστοιχο σερί της Ζάλτσμπουργκ ήταν στα 11 ματς. Τελικά εκείνη που συνεχίζει είναι η δεύτερη. Οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν τεράστια έκπληξη και πήραν διπλό στη Βεστφαλία. Βασικός υπεύθυνος για το 1-2 των Αυστριακών ήταν ο Μπερίσα που πέτυχε και τα δύο γκολ της ομάδα του. Αρχικά το έκανε με πέναλτι (49′) και στη συνέχεια με σουτάρα (56′). Ο Σίρλε μπήκε με την μπάλα στα δίχτυα (62′), αλλά η ομάδα του Σωκράτη Παπασταθόπουλου δεν μπόρεσε να βρει την ισοφάριση και υποτάχθηκε για πρώτη φορά στο 2018.

Βλέπει τους «8» η Λυών Το πρώτο και σημαντικότερο βήμα για την πρόκριση της στους προημιτελικούς του Europa League έκανε η Λυών, επικρατώντας της ΤΣΣΚΑ με 1-0 στη Μόσχα. Το ματς ήταν κλειστό και μοιρασμένο γενικά, με τους Γάλλους πάντως να γίνονται απειλητικοί σε κάποιες αντεπιθέσεις με τον Ντεπάι. Ο πρώην παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μπορεί να μην σκόραρε αλλά τουλάχιστον είχε συμμετοχή στο γκολ της Λυών, αφού από δικό του κόρνερ στο 68′ ο Μαρσέλο με κεφαλιά, μετά και την λάθος έξοδο του Ακινφέεβ, έκανε το 0-1, το οποίο έμεινε μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.

Πηγή: gazzetta.gr