Από εκείνο τον Αύγουστο του 2011, μέχρι και τον Νοέμβρη του 2017, ο Σέρχιο Αγουέρο κατάφερε να κάνει δική του μια κορυφαία επίδοση που ουδείς άλλος επί 77 χρόνια και φυσικά σε πολύ διαφορετικές εποχές για το αγγλικό ποδόσφαιρο και τη Μάντσεστερ Σίτι, πέτυχε. Τα 177 τέρματα του Έρικ Μπρουκ με τη γαλάζια φανέλα ήταν το… Έβερεστ για κάθε επιθετικό που πέρασε από τον αγγλικό σύλλογο από το 1940 και μετά, δίχως φυσικά να μπορούν να συγκριθούν εκείνες οι ποδοσφαιρικές μέρες με αυτές του 2017, της εμπορευματοποίησης, της εκτίναξης της αξίας κάθε ποδοσφαιριστή και του επιπέδου ανταγωνισμού. Ο Σέρχιο Αγουέρο, λοιπόν, το βράδυ της 1ης Νοέμβρη, στο «Σαν Πάολο» στη Νάπολη είναι ο κορυφαίος σκόρερ όλων των εποχών για τη Σίτι, με 178 γκολ στα 6 χρόνια παρουσίας του στην ομάδα.

Έγραψε ιστορία εκεί όπου ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα μεγαλούργησε και λατρεύτηκε, όντας μάλιστα και ο… πρώην πεθερός του Αργεντινού φορ της Σίτι! Σε επίπεδο τερμάτων/αγώνα, σε επιθετικούς της Premier League με 50+ γκολ στον… λογαριασμό τους, ο Αγουέρο έχει ξεπεράσει ακόμα και τον Χάρι Κέιν, ενώ έχει καταγράψει πολύ καλύτερους αριθμούς από αστέρες που πέρασαν από την Αγγλία όπως οι Ανρί, Φαν Νίστελροϊ, Φαν Πέρσι και Άλαν Σίρερ! obh0fidoj1 Τα 178 γκολ τα έπιασε σε 264 συμμετοχές με τους «πολίτες», με το αμέσως προηγούμενο ρεκόρ του Μπρουκ να έχει καταγραφεί έπειτα από 494 παιχνίδια του ιδίου και 12 αγωνιστικές περιόδους στον σύλλογο του Μάντσεστερ. Ο Αργεντινός φορ έχει σκοράρει απέναντι στις 30 από τις 31 ομάδες που έχει αντιμετωπίσει συνολικά στο πρωτάθλημα, αφού μονάχα η Μπόλτον του έχει ξεφύγει, με τον Κέιν να μετράει 25/26 και τον Λουκάκου 24/30. Για φέτος, ο Αγουέρο έχει ένα γκολ/78 λεπτά παιχνιδιού, όντας ο κορυφαίος, αφού ο Κέιν μπορεί να είναι… πολυβόλο στην Τότεναμ, αλλά σκοράρει 1 φορά κάθε 99 λεπτά αγώνα.

Φυσικά, είναι ο κορυφαίος μη Ευρωπαίος στράικερ στην Premier, ενώ, ο μοναδικός που είχε σκοράρει 100 φορές πιο γρήγορα από τον στράικερ της Σίτι, ήταν ο Άλαν Σίρερ! obh0fidoj2 Είναι αξιοπερίεργο το γεγονός πως δεν έχει συμπεριληφθεί ούτε μια φορά στην κορυφαία 11άδα από την Ένωση Ποδοσφαιρικών Συντακτών στην Αγγλία, ωστόσο, ακόμα και στα δύσκόλά του, είναι φορ εμπιστοσύνης και… δικαίωσης. Ακόμα και πέρυσι, όπου εκτυλίχθηκε μια μεγάλη ιστορία με το κατά πόσο χωράει στα πλάνα του Πεπ Γκουαρδιόλα, στην πρώτη, πολύ αναγνωριστική χρονιά του Ισπανού στον πάγκο της Μάντσεστερ Σίτι, ο Αγουέρο είχε 33 γκολ σε 45 συμμετοχές. Από αυτά τα 178 τέρματα, τα 131 έχουν έρθει με το δεξί πόδι, τα 32 με το αριστερό, τα 15 με κεφαλιά και σε γενικότερο πλαίσιο, 162 φορές έχει στείλει τη μπάλα στα δίχτα μέσα από την περιοχή και 16 εκτός αυτής. obh0fidoj3

Πηγή: gazzetta.gr