Σε ένα ματς που έγινε σε βαριά ατμόσφαιρα, ο ΠΑΟΚ νίκησε τον Βόλο με 1-0 και πάτησε στην 1η θέση της βαθμολογίας.

Μετά την ισοπαλία του Ολυμπιακού κόντρα στην ΑΕΚ την Κυριακή, θα περίμενε κανείς ότι το κλίμα στην Τούμπα θα ήταν πανηγυρικό ενόψει της επιστροφής του ΠΑΟΚ στην κορυφή. Δεν ήταν όμως έτσι… Η εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για υποβιβασμό, λόγω της υπόθεσης με την Ξάνθη και το θέμα της πολυδιοκτησίας, είχε ως συνέπεια στην Τούμπα αντί για ποδοσφαιρικά συνθήματα να έχουμε συνθήματα κατά της κυβέρνησης και του Βαγγέλη Μαρινάκη, με το αγωνιστικό κομμάτι να περνάει σε δεύτερη μοίρα.

Το ματς είχε τη μορφή που αναμενόταν… Ο ΠΑΟΚ, δηλαδή, ήταν αυτός που πήρε την μπάλα και τον έλεγχο από το ξεκίνημα και ο Βόλος ήταν σε θέση άμυνας, έχοντας ως στόχο να μην αφήσει κενούς χώρους. Λίγο η προσοχή που έδειχναν οι φιλοξενούμενοι, λίγο το γεγονός ότι οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν ποτέ να ανεβάσουν ρυθμό, το αποτέλεσμα ήταν το πρώτο ημίχρονο να περάσει χωρίς τις πολύ μεγάλες φάσεις. Ναι μεν οι Θεσσαλονικείς είχαν στιγμές που θα μπορούσαν να σκοράρουν, όπως για παράδειγμα με το σουτ του Σφιντέρσκι στο 9′ ή με την κεφαλιά του Ντάγκλας Αουγκούστο 33′, αλλά συνολικά δεν ήταν τόσο καλοί όσο σε άλλα ματς και έτσι το ημίχρονο βγήκε χωρίς γκολ.

Αυτό, τελικά, θα ερχόταν στο δεύτερο μέρος και συγκεκριμένο στο 60′. Αφού προηγουμένως ο Βόλος είχε απειλήσει να παγώσει την Τούμπα με το χαμένο τετ α τετ του Μάντζη στο 52′, ήρθε με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού το πέναλτι του Βιεϊρίνια, μετά το σπρώξιμο του Τσαούση στον Λημνιό, για το 1-0. Στο επόμενο λεπτό οι φιλοξενούμενοι πλησίασαν στην ισοφάριση αλλά η μπάλα δεν πήγε στα δίχτυα μετά το σουτ του Τσοκάνη και την κόντρα στον Βαρέλα, με το ματς να έχει γενικά καλό ρυθμό αλλά όχι κάποιο άλλο γκολ, παρά τις εκατέρωθεν προσπάθειες. Γεγονός που δεν στενοχώρησε και ιδιαίτερα τον ΠΑΟΚ, αφού και το 1-0 ήταν αρκετό για να τον στείλει στην κορυφή της βαθμολογίας.

ΠΑΟΚ: Ζίβκοβιτς, Ροντρίγκο, Βαρέλα, Ίνγκασον, Γιαννούλη, Μαουρίσιο (54′ Μπίσεσβαρ), Αουγκούστο, Λημνιός, Μίσιτς, Βιεϊρίνια (88′ Εσίτι), Σφιντέρσκι (69′ Λάμπρου).

Βόλος: Γκαραβέλης, Δημόπουλος (83′ Τόρες), Τσίκα, Οικονόμου, Ντεντάκης, Τσοκάνης, Ζοάο (77′ Λύρατζης), Γκουαροτσένα, Τσαούσης, Μουνίθ, Μάντζης.