Τα πολλά λάθη που έγιναν από διαιτητές και -κυρίως- βοηθούς στους αγώνες της φάσης των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας έχουν προκαλέσει μεγάλο προβληματισμό στις τάξεις του ελληνικού ποδοσφαίρου. Οπότε, για αποφευχθούν οι μεγάλες γκάφες, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να χρησιμοποιηθεί το VAR πολύ πριν τον τελικό της διοργάνωσης, παρά τη σχετική πρόβλεψη που υπάρχει αυτήν τη στιγμή.

Όπως όλα δείχνουν, καταβάλλονται προσπάθειες ώστε να γίνει χρήση του VAR και στα ημιτελικά του Κυπέλλου, δεδομένου ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να προκύψει ντέρμπι. Ωστόσο, με ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και Άρη να έχουν προκριθεί ήδη στους «8» και την ΑΕΚ να είναι φαβορί κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, φαντάζει σχεδόν απίθανο να μην υπάρξει κάποια σπουδαία διασταύρωση και στα προημιτελικά.

Παράλληλα, έπειτα από τα πολλά και σημαντικά λάθη που έγιναν από τον επόπτη Καλύβα στον επαναληπτικό αγώνα των «πράσινων» με τον ΠΑΣ Γιάννινα, στο ΟΑΚΑ, στον Παναθηναϊκό αποφάσισαν να αναλάβουν δράση. Όπως έλεγαν το βράδυ της Τετάρτης (15/01), θεωρούν αυτονόητο πως δεν πρέπει να διαιτητεύσει ξανά ο εν λόγω βοηθός, ενώ σήμερα ήρθε ακόμη μια εξέλιξη.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα gazzetta.gr, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός έστειλε επιστολή σε ΕΠΟ και ΚΕΔ, ζητώντας από τα προημιτελικά του Κυπέλλου και έπειτα να γίνεται χρήση του VAR στους αγώνες της ομάδας. Μάλιστα, από το «τριφύλλι» εξέφρασαν την πρόθεσή τους να καλύψουν τα έξοδα που απαιτούνται για την εφαρμογή της τεχνολογίας αυτής, τόσο στα εντός όσο και στα εκτός έδρας παιχνίδια του συλλόγου.