Αρκετές ενδέχεται να είναι οι αλλαγές προσώπων στο έμψυχο δυναμικό του Παναθηναϊκού ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου, με τους Γιώργο Δώνη και Νίκο Νταμπίζα να ξεκινούν τον απαραίτητο σχεδιασμό, ο οποίος δεν θα εξαρτηθεί αποκλειστικά από εκείνους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πράσινη», το τελικό μπάτζετ που θα έχουν στη διάθεσή τους προπονητής και τεχνικός διευθυντής θα καθοριστεί από τη συνάντηση που θα έχουν με τον Γιάννη Αλαφούζο. Αυτό είναι που θα κρίνει εν πολλοίς και τις κινήσεις που θα γίνουν.

Σημαντικός παράγοντας καθορισμού των εξελίξεων θα είναι και οι παίκτες που θα αποχωρήσουν από το «τριφύλλι» το καλοκαίρι, με τους Αντονί Μουνιέ και Ουσμάν Κουλιμπαλί να ανήκουν στη λίστα, ενώ ακόμη δεν είναι βέβαιο τι θα συμβεί με τον Έργκους Κάτσε. Επίσης, μένει να φανεί κατά πόσο το ενδιαφέρον για τους «πράσινους» νεαρούς και ταλαντούχους ποδοσφαιριστές της ομάδας θα μετατραπεί σε προτάσεις.

Δεν θα πρέπει, μάλιστα, να λησμονηθεί το γεγονός ότι δεν θα φαντάζει καθόλου απίθανη μια καλή πρόταση είτε για τον Δημήτρη Κουρμπέλη, είτε για τον Σωκράτη Διούδη, ακόμη και για τους δύο μαζί.

Εκτός από τις όποιες προσθήκες έμπειρων ποδοσφαιριστών γίνουν, ο Παναθηναϊκός θα στηριχτεί και σε ποδοσφαιριστές από τις Ακαδημίες του, όπως οι Αποστολάκης, Σέχου και Θεοχάρης, οι οποίοι θα δοκιμαστούν ακόμη περισσότερο το επόμενο διάστημα.

Ένα από τα ονόματα των έμπειρων που μπορεί να φορέσουν τα πράσινα, είναι αυτό του Βασίλη Λαμπρόπουλου της ΑΕΚ, που έχει έρθει στην επικαιρότητα τις τελευταίες ημέρες. Στο «τριφύλλι» φυσικά και θα ήθελαν τον Έλληνα στόπερ, ο οποίος γνωρίζει καλά το παιχνίδι και του Δημήτρη Κολοβέτσιου, από τη συνύπαρξή τους στην Ένωση, αλλά θα πρέπει να ληφθούν υπόψη και τα οικονομικά δεδομένα.

Ο 29χρονος ποδοσφαιριστής είχε ζητήσει ένα ποσό κοντά στις 300.000 ευρώ από την ΑΕΚ για να ανανεώσει το συμβόλαιό του με εκείνη, χρήματα που δεν του δόθηκαν, όντας ο μόνος από τους «κομμένους» που δεν έβαλε υπογραφή σε νέα συνεργασία, εν αντιθέσει με τους Μπακασέτα και Σιμόες.

Φυσικά, αυτά τα χρήματα που ζήτησε από τον «δικέφαλο» δεν μπορεί να του τα δώσουν ούτε οι «πράσινοι», που έχουν ως… ταβάνι τα 200.000 ευρώ και σε περίπτωση υπέρβασης, τα λεφτά αυτά δεν θα δοθούν για κεντρικό αμυντικό, κι ας είναι διεθνής.