Μία αναμέτρηση εκτός DNA του Παναιτωλικού είδαμε σήμερα στο Αγρίνιο. Τα «καναρίνια» παραχώρησαν «λευκή» ισοπαλία στην Ξάνθη και έστειλαν… μήνυμα πως μπορούν να παίξουν και άμυνα. Μεσοεπιθετικά όμως δεν ήταν καλοί, οι φιλοξενούμενοι πήγαν σε σετ παιχνίδι και αμφότεροι παρέμειναν στο «κόλπο» για την πεντάδα.

Ο Τραϊανός Δέλλας (δεν είχε τον Κυριακίδη) ξεκίνησε με τον Γιαννακόπουλο κάτω από τα γκολπόστ, τους Μαρινάκη, Μαλή, Μιχάι, Αμαράλ στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Λουσέρο, Ντίας στον άξονα, τους Μανά, Ουίλιαν στα άκρα, τον Μάζουρεκ οργανωτή και τον Μοράρ στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Μίλαν Ράσταβατς «έχασε» πριν τη σέντρα τους Γέντρισεκ, Κάστρο, ενώ δεν υπολόγιζε και στον Λισγάρα. ξεκίνησε με τον Ζίβκοβιτς στο τέρμα, τους Μπαξεβανίδη, Αλμέιδα, Κασάδο, Σιλά στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Καμαρά, Κοβάσεβιτς στον άξονα, τους Μπαριέντος, Καντά, Σαρπόνγκ μεσοεπιθετική τριπλέτα και τον  Μπρίτο στην κορυφή της επίθεσης.

Το πρώτο ημίχρονο θα ξεχαστεί πολύ γρήγορα. Η Ξάνθη με εξαίρεση το πρώτο δεκάλεπτο έδειξε ξεκάθαρη διάθεση να… περιμένει τον Παναιτωλικό, ο οποίος από την πλευρά του δεν μπορούσε να διασπάσει την άμυνά της. Με εξαίρεση δύο περιπτώσεις με τους Μανά και Μάζουρεκ που όμως δεν ολοκλήρωσαν σωστά τις προσπάθειές τους, τα «καναρίνια» δεν έκαναν αισθητή την παρουσία τους στα καρέ του Ζίβκοβιτς, ενώ από την πλευρά τους παίρνουν το credit ότι οι φιλοξενούμενοι δεν απείλησαν ουσιαστικά τον Γιαννακόπουλο. Η ανάπαυλα βρήκε τις δύο ομάδες με μόλις 4 τελικές (3-1 υπέρ των «κυανοκίτρινων») και χωρίς σκορ.

Στο δεύτερο μισό η εικόνα του ματς άλλαξε, έστω και λίγο. Η Ξάνθη βγήκε από το… καβούκι της και θα μπορούσε να ανοίξει το σκορ με τη διπλή ευκαιρία των Κοβάσεβιτς, Σαρπόνγκ στο 57′, ενώ ο Παναιτωλικός συνέχισε να φτάνει μεν μέχρι τα καρέ του Ζίβκοβιτς, αλλά να μην απειλεί ουσιαστικά. Ετσι φτάσαμε στο 90′ παρά, όπου η είσοδος του Γκούγκα άλλαξε άρδην την εικόνα του. Ο ίδιος είχε μία καλή στιγμή στις καθυστερήσεις (ο γκολκίπερ της Ξάνθης έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ), οι γηπεδούχοι πίεσαν, κέρδισαν πολλές στατικές μπάλες γύρω από την περιοχή της Ξάνθης, αλλά το 0-0 δεν άλλαξε.

Πηγή: gazzetta.gr