Με τον Φραν να σκοράρει στο 64ο λεπτό ο Άρης νίκησε με 1-0 τον Παναιτωλικό εκτός έδρας στον πρώτο ημιτελικό του κυπέλλου Ελλάδας και περιμένει τη ρεβάνς της 6ης Μαρτίου για να σφραγίσει το εισιτήριο για τον τελικό της διοργάνωσης.

Το παιχνίδι ήταν αναγνωριστικό στο πρώτο 15λεπτο, με τους γηπεδούχους να πατάνε καλύτερα στη συνέχεια και να γίνονται απειλητικοί με το σουτ του Σενγκέλια στο 16′, για να ακολουθήσει στο επόμενο λεπτό η μεγάλη διπλή ευκαιρία του Τορεχόν, ο οποίος δεν κατάφερε να νικήσει τον Κουέστα ούτε με κεφαλιά ούτε με σουτ.

Οι Αγρινιώτες είχαν και δύο σουτ με τον Χουάνπι στο 21′ και στο 27′ αλλά χωρίς αποτέλεσμα, με τους Κίτρινους να ανεβαίνουν στη συνέχεια και να παίρνουν τον έλεγχο του παιχνιδιού, έχοντας κι αυτοί φάσεις για να σκοράρουν. Ο Μπράμπετς, όμως, δεν κατάφερε να βρει στόχο από κοντά στο 31′ μετά το κόρνερ του Μανού Γκαρθία και το γύρισμα του Σουλεϊμάνοφ, με τον Γκαρθία να έχει την επόμενη ευκαιρία, στο 41′, μετά την ωραία συνεργασία του με τον Σαβέριο αλλά ο Τσάβες απέκρουσε και κράτησε το 0-0.

Το β’ μέρος άρχισε με τους Θεσσαλονικείς να είναι πιο επιθετικοί και να γίνονται επικίνδυνοι με το δυνατό σουτ του Σουλεϊμάνοφ που απέκρουσε ο Τσάβες στο 50′, με τον Παναιτωλικό, από την άλλη πλευρά, να προσπαθεί με το σουτ του Χατζηθεοδωρίδη στο 53′ και με αυτό του Ζοάο Πέδρο, έπειτα από ωραία ατομική ενέργεια, στο 61′ αλλά κανένα από τα δύο δεν βρήκε στόχο.

Τρία λεπτά μετά, όμως, ήρθε το γκολ και ήταν για τον Άρη: Σέντρα του Μανού Γκαρθία, κεφαλιά του Βέλεθ και η μπάλα στα δίχτυα για το 0-1. Η ομάδα του Άκη Μάντζιου είχε πλέον το προβάδισμα, αυτή του Γιάννη Πετράκη προσπάθησε να πιέσει για την ισοφάριση αλλά το σκορ δεν άλλαξε. Νίκη, επομένως, για τους Θεσσαλονικείς, οι οποίοι είναι με το ένα πόδι στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας.

Παναιτωλικός (Γιάννης Πετράκης): Τσάβες, Μαλής, Μπ. Ντουάρτε, Στάγιτς (83’ Μαυρίας), Λιάβας, Χουάνπι (77’ Πέρεζ), Τσιγγάρας, Χατζηθεοδωρίδης (71’ Φρ. Ντουάρτε), Τορεχόν, Σενγκέλια (71’ Λομονάκο), Πέδρο (77’ Καρέλης).

Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Μοντόγια, Βέλεθ, Μπράμπετς, Οντουμπάτζο, Βερστράτε (90’ Ντουκουρέ), Νταρίντα (90’ Φετφατζίδης), Μάνου Γκαρθία (70’ Ρόουζ), Σουλεϊμάνοφ, Σαβέριο (54’ Ζαμόρα), Μορόν (90’ Ανσαριφάρντ).