Ο Αμερικανοϊσραηλινός κόουτς Ντέιβιντ Μπλατ, ο οποίος ήταν στον πάγκο του Ολυμπιακού όταν οι Πειραιώτες αποχώρησαν στο ημίχρονο του ημιτελικού του Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, φιλοξενήθηκε στην μπασκετική εκπομπή της ΕΡΤ, «Τζάμπολ» όπου μίλησε για:

Τη μάχη του με την πολλαπλή σκλήρυνση: «Ειλικρινά, δείχνω καλύτερα από ό,τι νιώθω. Είναι μια δύσκολη ασθένεια που με συνοδεύει τους τελευταίους μήνες. Δεν θα με δείτε να πηδάω πάνω από κτίρια ή να κυνηγάω κόσμο στο γήπεδο! Η υγεία μου είναι σταθερή, έχω τη ρουτίνα μου και τη διατροφή μου. Είναι κάτι που προσπαθώ να αντιμετωπίζω. Δεν το βάζω κάτω, πάντα προσπαθώ να σκέφτομαι θετικά»!

Το αν του λείπει η EuroLeague: «Μου λείπει η δράση και η EuroLeague! Βλέπω τα πάντα, όλα τα παιχνίδια! Στο πολύ κοντινό μέλλον εύχομαι να εμπλακώ ξανά στο μπάσκετ. Προσπαθώ να συμμετέχω και να επικοινωνώ με αυτό το πολύ όμορφο άθλημα»

Τους παίκτες που ανέδειξε και πλέον πρωταγωνιστούν στην EuroLeague: «Είναι σπουδαίο να βλέπω αυτά τα παιδιά να προχωράνε στην καριέρα τους και τη ζωή τους, να έχουν γίνει παίκτες εγνωσμένης αξίας. Στις αρχές δεν είχαν φήμη και δόξα, πλέον όμως έχουν βρει τον δρόμο τους. Αισθάνομαι πολύ όμορφα που τους βοήθησα».

Την απόφαση του Ολυμπιακού να αποχωρήσει στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό: «Δεν μου άρεσε καθόλου η απόφαση να φύγουμε από το ΟΑΚΑ στο ημίχρονο. Ήμουν αντίθετος όμως γνωρίζω γιατί πάρθηκε αυτή η απόφαση. Αγαπώ και σέβομαι τους ανθρώπους του Ολυμπιακού, εκτιμώ τον τρόπο που με αντιμετώπισαν και την ευκαιρία που μου έδωσαν. Ειδικά όμως αυτή η απόφαση δεν μου άρεσε… Έχω μόνο θετικά λόγια να πω για τη διοίκηση και τον κόσμο».

Τον Βασίλη Σπανούλη και το μέλλον του: «Δεν είναι η θέση μου ούτε η επιθυμία μου να εμπλακώ σε αυτό το θέμα… Αξίζει σεβασμό! Είναι μια απόφαση καθαρά δική του. Να πάρει την απόφαση μαζί με τη διοίκηση του Ολυμπιακού. Είναι μια απόφαση του αρχηγού του Ολυμπιακού και της ομάδας».

Τον Όντεντ Κάτας: «Είναι ένα σπουδαίο μπασκετικό μυαλό! Τον σέβομαι απεριόριστα! Ήμουν προπονητής του όταν ήταν νεότερος και παρακολουθώ την καριέρα του, από τη στιγμή μάλιστα που συνεργάστηκε με τον γιο μου στη Χάποελ Ιερουσαλήμ. Έχει συγκεκριμένο τρόπο σκέψης και φιλοσοφία όσον αφορά τον τρόπο παιχνιδιού. Έχει τον δικό του τρόπο! Πράττει αυτά που πιστεύει».

Πηγή: gazzetta.gr