Μια πάρα πολύ σημαντική νίκη στην πορεία της στην τρέχουσα σεζόν του Basketball Champions League πανηγύρισε στο Πο η ΑΕΚ, η οποία επιβλήθηκε της Ορτέζ με 79-67, για να κρατηθεί στην πρώτη θέση του 2ου Ομίλου, η οποία όλα δείχνουν πως θα κριθεί στο παιχνίδι με τη Χάποελ Ιερουσαλήμ.

Η Ένωση έδειξε τις διαθέσεις της από την αρχή του αγώνα και δεν άφησε κανένα περιθώριο στην αντίπαλό της να την αμφισβητήσει, για να ανεβάσει το ρεκόρ της στο 6-2 (νίκες-ήττες) στη διοργάνωση, στην οποία και αυτήν την περίοδο στοχεύει πολύ ψηλά. Μάλιστα, η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου νίκησε και την κούραση -και την ταλαιπωρία- την οποία υπέστη κατά τη διάρκεια της μετάβασής της στη γαλλική πόλη.

Ήδη από την πρώτη περίοδο με το 11-27 είχαν μπει οι βάσεις νίκης, οι οποίες σε κανένα χρονικό σημείο του ματς δεν αποδείχθηκαν σαθρές, όπως επιβεβαιώνουν τόσο το 31-49 του ημιχρόνου όσο και το 52-67 του τρίτου δεκαλέπτου.

Πρώτος σκόρερ της ΑΕΚ ήταν για ακόμη ένα παιχνίδι ο Λάνγκφορντ με 15 πόντους, με τον Χρυσικόπουλο να κάνει εξίσου καλή δουλειά με 14 πόντους, αλλά και τον Ρέι, που επανήλθε στα καλά παιχνίδια με 11 πόντους. Φυσικά, εξαιρετικός ήταν και ο Σαντ Ρος, κάτι που δεν αποτελεί είδηση, με τον Κουβανό να μην περιορίζεται στους 10 πόντους, αλλά να μαζεύει 9 ριμπάουντ (3 επιθετικά), να κάνει 4 κλεψίματα και να μοιράζει 3 ασίστ.

Από την Ορτέζ, που βρίσκεται στο τέλος της βαθμολογίας στο 2-6, ξεχώρισε ο Κορνελί με 15 πόντους και ο Ντέντμον με 12.

Τα δεκάλεπτα: 11-27, 31-49, 52-67, 67-79