Επί 22 χρόνια ο Αρσέν Βενγκέρ έγραψε τη δική του μεγάλη ιστορία στην Άρσεναλ και το κλαμπ αποφάσισε να τον τιμήσει με ένα άγαλμά του έξω από το Emirates, με την επίσημη παρουσίαση να γίνεται την Παρασκευή (28/7) μέσω και των αναρτήσεων στα social media.

Ήταν ο 1996 όταν ο Γάλλος προπονητής ανέλαβε την τεχνική ηγεσία των Λονδρέζων, οι οποίοι ως τότε είχαν τη φήμη της βαρετής ομάδας. Τα επόμενα χρόνια, όμως, θα μετατρέπονταν σε μια ομάδα που θα… έκρυβε το τόπι. Μια ομάδα που έπαιξε εντελώς διαφορετικό ποδόσφαιρο από αυτό που είχαν συνηθίσει στην Αγγλία, μια ομάδα που κατάφερε να κατακτήσει αήττητη το πρωτάθλημα του 2004.

Αυτή, φυσικά, ήταν η πιο εμφατική κούπα που κατέκτησε η Άρσεναλ επί Βενγκέρ αλλά όχι και η μοναδική… Τρία πρωταθλήματα, 7 κύπελλα Αγγλίας και άλλα τόσα Community Shield ήταν ο απολογισμός με τον Αλσατό τεχνικό, ο οποίος θα έχει πλέον μόνιμη θέση έξω από το Emirates με το άγαλμα που παρουσίασε το κλαμπ.

Άγαλμα που… θα κάνει παρέα σε αυτά των Ντένις Μπέργκαμπ, Τιερί Ανρί και Χένρι Τσάπμαν, με τους Κανονιέρηδες να τιμούν τους θρύλους τους. Και ειδικά αυτόν τον «πρωτοπόρο, οραματιστή, αήττητο» προπονητή, όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν στο μήνυμά τους.