Οι Μιλγουόκι Μπακς ούτε που θέλουν να φανταστούν τη ζωή τους χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, ιδίως, μετά την αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς και με το που ο Σεπτέμβριος όταν κι ο Έλληνας σούπερ σταρ θα γίνει διαθέσιμος για πρόωρη επέκταση συμβολαίου, τα «ελάφια» αναμένεται να του καταθέσουν νέα πρόταση ώστε να τον «δέσουν» για περισσότερα χρόνια στο Ουϊσκόνσιν.

Οι Μπακς αφού είδαν τον «Greek Freak» να εγκρίνει την επιλογή του Έιντριαν Γκρίφιν για τη θέση του προπονητή και έριξαν τα λεφτά στο… τραπέζι για να κρατήσουν τους Μπρουκ Λόπεζ και Κρις Μίντλετον ώστε να έχουν και πάλι ρόστερ για τη διεκδίκηση του τίτλου του ΝΒΑ, θέλουν να δείξουν στον 28χρονο σούπερ σταρ πόσο αποφασισμένοι είναι να μεγιστοποιήσουν τις πιθανότητες να φορέσει και δεύτερο δαχτυλίδι αγωνιζόμενος στο συγκεκριμένο σύλλογο.

Συγκεκριμένα, ο general manager του συλλόγου, ο Τζον Χορστ, μιλώντας στο «The Athletic» άφησε να εννοηθεί ότι ο σύλλογος θα κινηθεί άμεσα για την πρόωρη ανανέωση του συμβολαίου του Έλληνα άσου.

«Είναι η δουλειά μας. Είναι ο πιο απίστευτος άνθρωπος, σούπερ σταρ, συμπαίκτης, ηγέτης, πιστεύω σε όλα τα σπορ και είμαστε απίστευτα ευλογημένοι που τον έχουμε. Είναι μια υπέροχη ευθύνη να νικάς και να είσαι ανταγωνιστικός κάθε χρόνο για να είσαι σε θέση να τον κρατήσεις», δήλωσε.

«Νομίζω ότι αυτή είναι η δουλειά μου, αυτή είναι η ευθύνη μου και η ευκαιρία μου και η ευκαιρία του και η ευκαιρία της ομάδας. Και ο Έιντριαν Γκρίφιν (σ.σ. προπονητής των Μπακς) και ο Πίτερ Φέιγκιν (σ.σ. πρόεδρος των Μπακς) μοιραζόμαστε αυτήν την ιδέα, όπως και οι ιδιοκτήτες. Νομίζω ότι είναι πραγματικά ωραίο που έχουμε την ευκαιρία να το κάνουμε αυτό. Το έχουμε καταφέρει μέχρι στιγμής και θα κάνουμε τα πάντα για να το καταφέρουμε ξανά. Έχουμε τον καλύτερο παίκτη στον κόσμο και εκείνος έχει το κίνητρο».

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο τη σεζόν 2023-24 θα λάβει 45,6 εκατομμύρια δολάρια και την επόμενη 48,8 εκατομμύρια δολάρια. Τη σεζόν 2025-26 έχει μονομερή οψιόν ανανέωσης του συμβολαίου του για έναν χρόνο κι αν κάνει χρήση αυτής θα λάβει 51,9 εκατομμύρια δολάρια. Αν την αρνηθεί θα μείνει ελεύθερος.