Ο Ντέρικ Γουίλιαμς αποτελεί παρελθόν από τον Παναθηναϊκό με τους «πράσινους» να ανακοινώνουν το τέλος της συνεργασίας του με τον Αμερικανό φόργουορντ, άλλοτε νούμερο δύο επιλογή στο draft του NBA (2011). Ωστόσο, μερικές ώρες μετά την ανακοίνωσή του άνοιξε ένα «παράθυρο» στο εσωτερικό του «τριφυλλιού» λέγοντας πως υπάρχουν σημαντικά προβλήματα στην ομάδα μπάσκετ.

Με τον Γουίλιαμς ελεύθερο, πλέον, να αναζητήσει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του και με τους Δημήτρη Γιαννακόπουλο και Εργκίν Αταμάν να συναντιουνται για να συζητήσουν το μεταγραφικό σχεδιασμό της «πράσινης» ΚΑΕ, ο Αμερικανός άσος, έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter: «Είναι μια υπέροχη μέρα. Η καλύτερη μέρα εδώ και μήνες», συνοδεύοντάς την ανάρτησή του με ένα gif του διάσημου ηθοποιού Ντένζελ Ουάσινγκτον να κάνει μια κίνηση ανακούφισης.

Έπειτα, όμως, ένα χρήστης του Twitter του έγραψε: «οι οπαδοί του Ολυμπιακού σου είπαν ότι έκανες λάθος όταν πήγες στον Παναθηναϊκό αλλά τυφλώθηκες από το πράσινο χρώμα του χρήματος». Κι ο Γουίλιαμς απάντησε: «Ούτε καν έδωσαν τα περισσότερα χρήματα! Δεν είναι αληθές αυτό το κομμάτι. Θα έλεγα πως υπάρχουν πολλά προβλήματα που δεν νομίζω ότι ο Αταμάν μπορεί να λύσει και είναι ένας από τους καλύτερους εκεί έξω. Αν το κάνει, θα του βγάλω το καπέλο».

Με τις αντιδράσεις από οπαδούς του Παναθηναϊκούς να ακολουθούν «βροχή», ο Γουίλιαμς επανήλθε με νέο μήνυμα: «Ρίχνω μια και δέχομαι αριστερά κροσέ από τον Τάισον για τρεις μήνες, αλλά κατά τα άλλα εγώ είμαι ο κακός. Βλέπετε πως δουλεύει όλο αυτό;», ανέφερε χαρακτηριστικά.