Η Ελλάδα άρχισε ιδανικά τις υποχρεώσεις της στα προκριματικά του Euro 2024 έχοντας δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια και τη Δευτέρα (19/6) αντιμετωπίζει εκτός έδρας τη Γαλλία, η οποία στα δύο τελευταία Μουντιάλ έφτασε στον τελικό κατακτώντας το ένα, με τον Γκουστάβο Πογέτ να τονίζει ότι η ομάδα δεν θα παίξει μόνο άμυνα αλλά θα επιτεθεί κιόλας.

Τα προγνωστικά, προφανώς, δεν είναι υπέρ της Εθνικής μας ομάδας, αλλά στο ποδόσφαιρο, ως γνωστόν, όλα μπορούν να γίνουν. Χωρίς φόβο και χωρίς άγχος, επομένως, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα προετοιμάστηκε για τη μονομαχία με τον Κιλιάν Μπαπέ και την παρέα του, με τον Πογέτ να κάνει τις καθιερωμένες δηλώσεις. Δηλώσεις στις οποίες ξεκαθάρισε ότι επιθυμία της Ελλάδας είναι να επιτεθεί.

«Παίζουμε με μία από τις δύο μεγάλες ομάδες του κόσμου μαζί με την Αργεντινή. Θα πρέπει η απόδοση της Ελλάδας να είναι όσο καλύτερη γίνεται. Να είμαστε στο κορυφαίο επίπεδο. Δεν ερχόμαστε μόνο για να αμυνθούμε. Θέλουμε να παίξουμε με τον τρόπο που ξέρουμε. Θέλουμε να επιτεθούμε», είπε αρχικά ο προπονητής της Εθνικής ομάδας, ο οποίος στη συνέχεια ρωτήθηκε για την ποιότητα των Γάλλων.

«Παίζει ρόλο και η φυσική κατάσταση και η ψυχολογία. Ξέρουμε ότι παίζουν στα πέντε καλύτερα πρωταθλήματα και πρέπει να είμαστε σε εξαιρετική κατάσταση για το ματς. Δεν είναι μόνο ο Μπαπέ, συνολικά θα πρέπει η ομάδα να έχει λύσεις για όλους τους παίκτες της αντίπαλης ομάδας», ήταν η απάντησή του.