Μπορεί το Μουντιάλ του 2022 που διεξήχθη στο Κατάρ να ολοκληρώθηκε πριν από πέντε μήνες, αλλά η κριτική για τις συνθήκες εργασίας στη χώρα δεν έχουν παύσει να απασχολούν τα διεθνή ΜΜΕ και σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «The Guardian» τρεις άνδρες βρίσκονται στη φυλακή επειδή διεκδίκησαν τα χρήματα που τους οφείλονταν.

Πιο συγκεκριμένα, η πηγή αναφέρει ότι οι τρεις άνδρες εργάστηκαν στο τμήμα ασφαλείας της διοργάνωσης και τώρα βρίσκονται πίσω από τα σίδερα τέσσερις μήνες μετά τη σύλληψή τους.

Πρόκειται για δύο άντρες από το Πακιστάν κι έναν Ινδό υπήκοο, οι οποίοι διεκδίκησαν τους μισθούς που όφειλαν και σε εκείνους και σε συναδέλφους τους μετά τον πρόωρο τερματισμό των συμβολαίων τους.

Οι Αρχές του Κατάρ τούς καταδίκασαν σε έξι μήνες φυλάκιση και πρόστιμο ύψους 2.500 ευρώ τον καθένα.

Παράλληλα και άλλοι εργάτες φέρεται να απελάθηκαν από τη χώρα με το τέλος του Μουντιάλ 2022, παρόλο που τα συμβόλαιά τους είχαν ισχύ για τρεις μήνες ακόμα. Αυτές οι συμβάσεις διεκόπησαν χωρίς προειδοποίηση.

Κάπως έτσι, λίγες ημέρες μετά τον τελικά βρέθηκαν ξαφνικά άνεργοι και άστεγοι. «Όσο σε χρειάζονταν σού φέρονταν καλά, αλλά τώρα τελείωσαν μαζί σου, δεν είσαι τίποτα για αυτούς», είπε ένας εκ των σεκιούριτι, ενώ ένας άλλος πρόσθεσε: «Λένε ότι ήταν το πιο όμορφο Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά στο τέλος της ημέρας χάσαμε τα πάντα».