Ο Ντέμης Νικολαΐδης στην εκπομπή της NOVA, Monday FC, ανακοίνωσε ποιοι κατά την άποψή του είναι οι καλύτεροι 11 του πρωταθλήματος της Stoiximan Super League για τη σεζόν 2022-23.

Ο θρυλικός επιθετικός και πρώην διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ, επέλεξε τον Χρήστο Μανδά του ΟΦΗ για τη θέση του τερματοφύλακα και αυτή ήταν η μοναδική επιλογή παίκτη που φορούσε τη φανέλα ομάδας που συμμετείχε στα play-outs και πάλεψε για την παραμονή της στα… σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Στην άμυνα οι τρεις από τους τέσσερις προέρχονται από την ΑΕΚ. Πρόκειται για τον δεξιό αμυντικό Λάζαρο Ρότα, τον κεντρικό αμυντικό Αρόλντ Μουκουντί και τον αριστερό μπακ Εχσάν Χατζισαφί. Την άλλη θέση στην τετράδα της οπισθοφυλακής πήρε ο σέντερ μπακ του Παναθηναϊκού, Μπαρτ Σένκενφελντ.

Στη μεσαία γραμμή, έχοντας διαλέξει σύστημα 4-2-3-1, ο Ντέμης Νικολαΐδης, έβαλε στο κέντρο του γηπέδου τους Ντάμιαν Σιμάνσκι της ΑΕΚ και Δημήτρη Κουρμπέλη του Παναθηναϊκού ως τα δύο… πίβοτ. Μπροστά τους στη μεσοεπιθετική τριάδα, διάλεξε τον Γιάννη Κωνσταντέλια του ΠΑΟΚ που εντυπωσίασε αυτή τη σεζόν με τις τεχνικές του δεξιότητες. Στον άξονα βρέθηκε ο Αουγκούστο, επίσης από την ομάδα της Θεσσαλονίκης, ενώ στα αριστερά τοποθέτησε τον Ορμπελίν Πινέδα, μια από τις πιο πετυχημένες προσθήκες της ΑΕΚ, που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην πορεία των «κιτρινόμαυρων» ως την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Στην κορυφή της επίθεσης βρίσκεται ο Σεντρίκ Μπακαμπού του Ολυμπιακού, ο οποίος ήταν και ο πρώτος σκόρερ της Stoiximan Super League σημειώνοντας συνολικά 18 γκολ μεταξύ της κανονικής περιόδου και των play-offs του τίτλου.

Κι όσον αφορά στον προπονητή, ο Ντέμης Νικολαΐδης επέλεξε τον Ματίας Αλμέιδα που καθοδήγησε την ΑΕΚ στην κατάκτηση του 13ου πρωταθλήματος της ιστορίας του, καταφέρνοντάς το μάλιστα, στην πρώτη του σεζόν στον πάγκο της Ένωσης.