Ο Ολυμπιακός έχασε με 82-78 μέσα στο «Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας» από τη Φενέρμπαχτσε στο δεύτερο μεταξύ τους ματς για τα play-offs της Euroleague και η σειρά, πλέον, βρίσκεται στο 1-1 και μεταφέρεται στην Κωνσταντινούπολη για το 3ο παιχνίδι (3/5). Μιλώντας μετά τον αγώνα, ο προπονητής των «ερυθρόλευκων», Γιώργος Μπαρτζώκας, εμφανίστηκε σίγουρος για τη δυνατότητα της ομάδας του να πάρει την πρόκριση επί τουρκικού εδάφους.

«Το παιχνίδι προφανώς και όπως ακριβώς το περιμέναμε. Η Φενέρμπαχτσε έπαιξε με αποφασιστικότητα, πρέπει να το αντιληφθείς και πριν και κατά τη διάρκεια του αγώνα για να προσαρμοστείς. Η μεγάλη διαφορά που πήραμε στην πρώτη περίοδο, δεν μας βοήθησε», είπε χαρακτηριστικά και εξήγησε: «Ξεκινήσαμε να παίζουμε βιαστικά, αρχίσαμε να μην εκτελούμε το πλάνο μας και στο τέλος είδαμε ένα κλειστό παιχνίδι. Στο -1 χάσαμε δύο βολές, εκείνοι πήραν δύο επιθετικά και βολές, οπότε το ματς κρίθηκε όπως καταλαβαίνετε στις λεπτομέρειες».

«Πρέπει να καταλάβουμε πώς έπρεπε να παίξουμε. Πρέπει να αναλύσουμε τον αγώνα. Έχουμε τις δυνατότητες να πάμε εκεί και να κερδίσουμε ένα παιχνίδι, ακόμα και τα δύο παιχνίδια. Πρέπει επίσης να παραδεχθούμε ότι η Φενέρμπαχτσε έκανε πολύ καλό παιχνίδι, σκόραρε πολύ στην τέταρτη περίοδο, είχε επιθετικά ριμπάουντ και στο τέλος η πίεση ήταν στο δικό μας μέρος. Έπρεπε να το έχουμε διαχειριστεί πολύ καλύτερα», συνέχισε.

«Αν είχε σκοράρει τις βολές ο ΜακΚίσικ και είχαμε πάρει μετά το αμυντικό ριμπάουντ, θα είχαμε κερδίσει. Στο ροτέισον σταματήσαμε να παίζουμε όπως έπρεπε, αυτή η διαφορά έπρεπε να μας δώσει αυτοπεποίθηση αλλά δεν συνέβη αυτό. Στο προηγούμενο ματς πήγαμε στο +2 με τρίποντο του Παπανικολάου και γυρίσαμε στο β’ μέρος συγκεντρωμένοι. Αυτή τη φορά η προσέγγισή μας ήταν λάθος.

Η Φενέρμπαχτσε προσπαθεί να περιορίσει τη μετακίνηση της μπάλας και τις τελικές μας πάσες, είναι ένα καλό πλάνο αυτό. Τα 15 επιθετικά ριμπάουντ όμως είναι πάρα πολλά σε αυτό το επίπεδο. Δεν είχαμε τα hustle plays στο ζωγραφιστό, αυτό είναι το παράπονό μου, αυτό δεν μπορεί να συμβαίνει σε έναν αγώνα playoffs. Έτσι αλλάζει το μομέντουμ, έπρεπε να είμαστε καλύτεροι.

Δεν μέτρησε η κούραση, ο χρόνος μοιράζεται περισσότερο από συγκεκριμένους παίκτες της Φενέρμπαχτσε όπως ο Πιέρ κι ο Χέιζ. Αν έχεις έλλειψη συγκέντρωσης, τότε έχεις πραγματικό πρόβλημα. Το να ξεκινάς με έναν συγκεκριμένο τρόπο και να αλλάζεις τις αρχές σου, αυτό μας στοίχισε σίγουρα», πρόσθεσε.

Φαλ: «Υπάρχουν πολλοί λόγοι για την ήττα»

Από τη μεριά του ο σέντερ του Ολυμπιακού, Μουσταφά Φαλ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη NOVA, είπε: «Υπήρχαν πολλοί λόγοι για την ήττα. Χάσαμε τα ριμπάουντ και τους δώσαμε περισσότερες επιθέσεις. Στο 2ο δεκάλεπτο μας κέρδισαν με διαφορά και μείωσαν τη διαφορά σε λίγα λεπτά».

Αναφερόμενος στην άμυνα που έπαιξε η ομάδα του, τόνισε: «Πιστεύω πως παίζει ρόλο και το ποιοι αγωνίζονται. Κάποιοι είναι καλύτεροι στην άμυνα. Κάποιοι άλλοι πρέπει να είναι αποδοτικοί στην επίθεση για να τα καταφέρουμε και στην άλλη πλευρά». Και για τα επόμενα ματς της σειράς με τη Φενέρμπαχτσε, δήλωσε: «Δεν πιστεύω πως πρέπει να αλλάξουμε την προσέγγισή μας. Πρέπει να κάνουν όλοι καλύτερη δουλειά στα ριμπάουντ και στα box out και να μην κάνουμε τόσα λάθη. Είναι οι λεπτομέρειες».

Ιτούδης: «Απλώς ισοφαρίσαμε τη σειρά»

Ο προπονητής της Φενέρμπαχτσε, Δημήτρης Ιτούδης, τόνισε για την εμφάνιση της ομάδας του και τη νίκη που πήρε στο Φάληρο: «Συγχαρητήρια στην ομάδα μου, το παιχνίδι θα μπορούσε να το κερδίσουν και οι δύο. Ήταν πολύ ενδιαφέρον για εμάς και τους φιλάθλους. Ένα πραγματικό παιχνίδι play-offs. Συγχαρητήρια στην ομάδα μου και για το ότι επέστρεψε από το 24-10. Σήμερα είχαμε περισσότερους παίκτες από τον πάγκο, ο Έντουαρντς μας έδωσε σημαντικά λεπτά. Αλλάξαμε μερικά πράγματα επιθετικά και αμυντικά. Ο Νικ και ο Γκούντουριτς οργάνωσαν την ομάδα, ο Ντόρσεϊ συνέχισε από εκεί που το άφησε ο Έντουαρντς. Ο Χέις-Ντέιβις και ο Πιέρ μας δίνουν άλλη δυναμική σε άμυνα και επίθεση».

Συνέχισε λέγοντας: «Παλέψαμε στα ριμπάουντ. Ο Βεζένκοφ σκόραρε ένα πολύ μεγάλο σουτ στο τέλος της 3ης περιόδου, αλλά βρήκαμε τρόπους να εντοπίσαμε τις λίγες αδυναμίες του Ολυμπιακού, μιας ομάδας πολύ καλά προπονημένης. Λέμε στους εαυτούς και τους φίλους μας πως αξίζουμε να είμαστε εδώ στα play-offs».

Για το πλεονέκτημα έδρας, ο Έλληνας κόουτς δήλωσε: «Απλώς ισοφαρίσαμε τη σειρά, είναι καλό να έχουμε τους φίλους μας στην έδρα μας αλλά παίζουμε απέναντι σε μία μεγάλη ομάδα. Για να πάμε στο Final-4 θέλουμε άλλες δύο νίκες. Θα δούμε το βίντεο, είμαστε η ίδια ομάδα που έχανε 24-10 στην 1η περίοδο. Θα δούμε τι κάναμε σωστά, απλώς αποδείξαμε ότι μπορούμε να παίξουμε μπάσκετ. Για 33 αγωνιστικές ήμασταν 5οι. Είμαστε καινούργια ομάδα, με εννέα νέους παίκτες. Η διαδικασία μας είναι σε καλό δρόμο».