Μετά την απογοήτευσή του από την ήττα στο Game 5 και τον αποκλεισμό από τα play-offs, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο απάντησε με καυστικό τρόπο σε ερώτηση δημοσιογράφου που του μίλησε για αποτυχία. Ο Greek Freak αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στον Μάικλ Τζόρνταν και τις σεζόν που δεν πήρε πρωτάθλημα, ενώ μίλησε και για τις προσαρμογές που δεν έκαναν οι Μπακς πάνω στον Μπάτλερ.

Οι δηλώσεις του Γιάννη Αντετοκούνμπο

«Ω Θεέ μου. Με ρώτησες το ίδιο και πέρυσι. Παίρνεις προαγωγή κάθε χρόνο στην δουλειά σου; Οπότε, κάθε χρονιά σου σου είναι αποτυχημένη; Κάθε χρόνο δουλεύεις προς έναν στόχο: Για να πάρεις προαγωγή, να φροντίσεις την οικογένειά σου, να φροντίσεις το σπίτι σου. Δεν είναι αποτυχία, αλλά ένα βήμα προς την επιτυχία. Δεν θέλω να το κάνω προσωπικό με σένα, μιλάω γενικά.

Πάντα υπάρχουν βήματα. Ο Μάικλ Τζόρνταν έπαιξε 15 χρόνια και κατέκτησε 6 πρωταθλήματα. Τα άλλα 9 χρόνια απέτυχε; Αυτό μου λες; Σε ρωτάω. Γιατί με ρωτάς κάτι τέτοιο; Είναι λάθος ερώτηση.

Δεν υπάρχει αποτυχία στον αθλητισμό. Υπάρχουν καλές και κακές μέρες. Κάποιες φορές είσαι πετυχημένος, κάποιες όχι. Κάποιες φορές είναι η σειρά σου και κάποιες όχι. Αυτό είναι ο αθλητισμός. Δεν νικάς πάντα. Φέτος θα νικήσει κάποιος άλλος.

Θέλουμε να επιστρέψουμε την επόμενη χρονιά και να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Είχαμε 50 χρόνια χρόνια να κατακτήσουμε πρωτάθλημα στο Μιλγουόκι. Ήταν 50 χρόνια αποτυχίας; Όχι, απλώς ήταν βήματα προς την επιτυχία. Κερδίσαμε ένα πρωτάθλημα, ελπίζω να κερδίσουμε άλλο ένα. Συγγνώμη δεν ήθελα να το κάνω προσωπικό. Πέρυσι δεν είχα το μυαλό να απαντήσω σωστά, αλλά θυμάμαι ότι με είχες ρωτήσει το ίδιο».

Για το μαρκάρισμα στον Μπάτλερ: «Ναι θα ήθελα. Από σεβασμό αφήνεις τον κόουτς να κάνει τις προσαρμογές. Έχουμε πάνω του τον καλύτερο αμυντικό μας. Υπάρχουν συζητήσεις με τον Χόλιντεϊ. Όταν κουράζεται τον αναλαμβάνω. Είναι ανταγωνιστικός, παίζει σκληρά και θέλει την πρόκληση. Αλλά στο τέλος της ημέρας ήθελα να τον μαρκάρω περισσότερο.

Ίσως θα μπορούσαμε να παίξουμε περισσότερο με double team, να αλλάξουμε για 2-3 λεπτά ώστε να δώσουμε ξεκούραση στον Τζρου. Δε νομίζω ότι ως ομάδα κάναμε το σωστό ή μάλλον δεν προσαρμοστήκαμε όσο έπρεπε πάνω του».

Πηγή: gazzetta.gr