Στη Λιουμπλιάνα ταξίδεψε ο Τζουάν Λαπόρτα, πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, προκειμένου να συναντήσει τον Αλεξάντερ Τσέφεριν, πρόεδρο της UEFA, με στόχο να ελαφρύνει το κλίμα ανάμεσα στις δύο πλευρές μετά τον κίνδυνο αποκλεισμού από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις που αντιμετωπίζει η ισπανική ομάδα.

Η υπόθεση είναι γνωστή εδώ και καιρό… Η Μπαρτσελόνα είναι υπό εισαγγελική δίωξη για διαφθορά λόγω πληρωμών που αποκαλύφθηκε ότι γίνονταν επί χρόνια σε εταιρεία του αντιπροέδρου, εκείνη την εποχή, των Ισπανών διαιτητών.

Είναι μια υπόθεση την οποία ο Τσέφεριν χαρακτήρισε «μία από τις πιο σοβαρές, αν όχι η πιο σοβαρή που έχω συναντήσει στο ποδόσφαιρο», με τα ρεπορτάζ του διεθνή Τύπου να αναφέρονται στη δυνατότητα που έχει η UEFA, σε τέτοιες περιπτώσεις, να προχωρήσει στον αποκλεισμό της ομάδας από τις διοργανώσεις της για ένα χρόνο, ακόμη κι αν δεν υπάρξει τιμωρία από τις Αρχές της χώρας της.

Για να αποφευχθεί, επομένως, κάτι τέτοιο, όπως αναφέρουν ισπανικά Μέσα, ο Λαπόρτα ταξίδεψε στη Λιουμπλιάνα για να τα πει από κοντά με τον Τσέφεριν, θέλοντας έτσι να ζεστάνει τις σχέσεις των δύο πλευρών και παράλληλα να ελαφρύνει τη θέση της Μπάρτσα.