Η ΑΕΚ υποδέχθηκε τον Παναθηναϊκό για την 1η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League 1 με στόχο τη νίκη που θα την έστελνε στην κορυφή και το +1, αλλά τελικά δεν κατάφερε να πάρει το τρίποντο και με το 0-0 αυτοί που είναι στην 1η θέση είναι οι πράσινοι με 62 βαθμούς και ακολουθούν οι κιτρινόμαυροι με 60, ο Ολυμπιακός με 59 και ο ΠΑΟΚ με 57.

Το παιχνίδι άρχισε με την Ένωση να πρεσάρει ψηλά και να πατάει καλύτερα στο πρώτο 10λεπτο, χωρίς πάντως να έχει κάποια φάση. Για την ακρίβεια, οι γηπεδούχοι είχαν στο 16′ την πρώτη τους τελική προσπάθεια με ένα άστοχο σουτ του Αραούχο και η κατάσταση δεν άλλαξε στη συνέχεια.

Στο 24′ ήταν η σειρά του Άμραμπατ να δοκιμάσει το πόδι του αλλά το σουτ ήταν επίσης άστοχο, όπως συνέβη και με το πλασέ του Γκατσίνοβιτς στο 26′. Σε εκείνο το χρονικό σημείο οι κιτρινόμαυροι προσπάθησαν να εντείνουν την πίεσή τους αλλά δεν κατάφεραν αυτό που ήθελαν.

Αντιθέτως, θα μπορούσαν να μείνουν και με 10 παίκτες αφού ο Άμραμπατ που είχε κίτρινη κάρτα φλέρταρε σε δύο περιπτώσεις με τη δεύτερη αλλά τελικά δεν την είδε. Το παιχνίδι, επομένως, παρέμενε στο 0-0 και αυτό δεν άλλαξε στο υπόλοιπο του πρώτου ημιχρόνου, αφού στο 42′, στη μεγαλύτερη ευκαιρία της ΑΕΚ, ο Ρότα από πολύ καλή θέση, μετά την κάθετη του Πινέδα, ήταν άστοχος…

Με το ξεκίνημα της επανάληψης πάντως, στην πρώτη επίθεση του β’ μέρους, ο Παναθηναϊκός είχε απίστευτη τριπλή ευκαιρία με Μαντσίνι, Ιωαννίδη, Τσέριν αλλά ο Αθανασιάδης είπε «όχι» στους δύο πρώτους και ο τρίτος έστειλε τη μπάλα άουτ! Πραγματικά τρελή ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους, με τους γηπεδούχους να αντιδρούν άμεσα και να έχουν στο επόμενο λεπτό, στο 47′, πολύ μεγάλη ευκαιρία με το τετ α τετ του Γιόνσον που νικήθηκε από τον Μπρινιόλι!

Το δεύτερο ημίχρονο, δηλαδή, ξεκίνησε με τρελές φάσεις και άπαντες πίστεψαν ότι θα γίνει ματσάρα στη συνέχεια αλλά δεν έγινε έτσι… Το παιχνίδι γρήγορα έγινε κλειστό ξανά και οι προπονητές των δύο ομάδων άρχισαν τις αλλαγές προσπαθώντας να βρουν τη λύση για να φτάσουν στο γκολ και κατ’ επέκταση στη νίκη. Παρά τις εκατέρωθεν προσπάθειες, όμως, το 0-0 παρέμενε, με την ένταση να… χτυπάει κόκκινο στις καθυστερήσεις.

Αρχικά, στο 98′ ο Παναθηναϊκός έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Τσόκαϊ μετά την εξέταση του VAR και αμέσως μετά, στο 100′, ο διαιτητής έδωσε πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ για μαρκάρισμα του Παλάσιος στον Αραούχο αλλά τελικά άλλαξε την απόφασή του χωρίς να πάει στο VAR, με το 0-0 να είναι, έτσι, το τελικό αποτέλεσμα.

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Ρότα (71′ Σιντιμπέ), Μήτογλου, Μουκουντί (81′ Τζαβέλλας), Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Γιόνσον (71′ Μάνταλος), Γκατσίνοβιτς (71′ Ελίασον), Άμραμπατ (46′ Τσούμπερ), Πινέδα, Αραούχο.

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ, Κουρμπέλης, Ρούμπεν, Τσέριν (65′ Μπερνάρ), Παλάσιος, Ιωαννίδης (80′ Βέρμπιτς), Μαντσίνι (65′ Κλεϊνχέισλερ).