Από τις 3 Μαρτίου 2022 ο Ντίνος Μήτογλου παραμένει εκτός δράσης και τιμωρήθηκε με αποκλεισμό 32 μηνών επειδή βρέθηκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ, με τη FIBA να ανακοινώνει τώρα ότι η ουσία που βρέθηκε στον οργανισμό του Έλληνα φόργουορντ της Αρμάνι Μιλάνο είναι η μεθανδιενόνη.

Ο Μήτογλου είδε το πολύ αυστηρό πρόσωπο της FIBA αφού τιμωρήθηκε με αποκλεισμό 32 μηνών και θα μπορέσει να επιστρέψει στη δράση τον Νοέμβριο του 2024. Έχει, δηλαδή, πολύ καιρό ακόμη εκτός παρκέ και ο λόγος, τελικά, είναι η μεθανδιενόνη.

Όπως ανακοίνωση η διεθνής ομοσπονδία, αυτή είναι η ουσία που βρέθηκε στον οργανισμό του στον έλεγχο ντόπινγκ που είχε κάνει τον Μάρτιο του 2022 και στον οποίο βρέθηκε θετικός, με συνέπεια να αρχίσει από τότε ο… Γολγοθάς του. Μια άσχημη περίοδος που θα συνεχιστεί εξαιτίας της μεθανδιενόνη, η οποία κάνει έντονη κατακράτηση ύδατος, δημιουργεί μυϊκό γλυκογόνο λόγω εναπόθησης υδατανδράκων σε ύπαρ και αυξάνει το σωματικό βάρος με προστατευτική δράση στις αρθρώσεις.

Όπως και να έχει, ο Μήτογλου μένει ελεύθερος στο τέλος της σεζόν από την Αρμάνι Μιλάνο, στην οποία βρίσκεται από το 2021, όταν και αποχώρησε από τον Παναθηναϊκό.