Ο Ντάβιντ Άλαμπα της Ρεάλ Μαδρίτης με την ιδιότητα του αρχηγού της εθνικής Αυστρίας ψήφισε για το βραβείο «The Best» της FIFA τον Λιονέλ Μέσι αντί του συμπαίκτη του Καρίμ Μπενζεμά. Αφότου έγιναν γνωστά τα αποτελέσματα ο Αυστριακός αμυντικός δέχθηκε σειρά ρατσιστικών επιθέσεων στα social media, ενώ αρνητική ήταν και η αντίδραση των φίλα προσκείμενων ΜΜΕ προς τη «βασίλισσα» με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να δώσει εξηγήσεις για την απόφασή του.

Ο Αυστριακός αμυντικός ψήφισε δεύτερο τον Γάλλο στράικερ και πρώτο τον Αργεντινό, με αποτέλεσμα να δεχθεί σφοδρή κριτική στα social media. Η κριτική ωστόσο ξεπέρασε τα όρια, καθώς πολλά από τα σχόλια που δέχθηκε στο Instagram ήταν ρατσιστικού περιεχομένου, με emoji πιθήκου και γορίλα. Επίσης πολλοί από αυτούς ζήτησαν από την ομάδα να τον διώξει επειδή «πρόδωσε» τον Καρίμ Μπενζεμά.

Ο ντόρος που προκλήθηκε ήταν τόσο μεγάλος που ο Άλαμπα υποχρεώθηκε να ξεκαθαρίσει τη θέση του δημόσια, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι οι ψήφοι της εθνικής Αυστρίας δεν αποφασίστηκαν μόνο από τον ίδιο αλλά συνεργατικά από ολόκληρη την ομάδα.

«Όλοι ξέρουν, ειδικά ο Καρίμ, πόσο σέβομαι τον ίδιο και τις εμφανίσεις του και έχω πει πολλές φορές ότι για μένα είναι ο κορυφαίος στράικερ στον πλανήτη. Κάτι που συνεχίζω να πιστεύω, χωρίς αμφιβολία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Άλαμπα.

Το παράδοξο είναι πως πολλοί από αυτούς που επιτέθηκαν με ρατσιστικά σχόλια στον Άλαμπα είναι εκείνοι που υπερασπίζονται τον Βινίσιους Ζούνιορ από τις ρατσιστικές επιθέσεις που δέχεται στην πλειονότητα των ισπανικών γηπέδων.

Όσο για τη Ρεάλ Μαδρίτης, εκείνη νιώθει πως αδικήθηκε στα βραβεία καθώς η κατάκτηση του 14ου Champions League της ιστορίας της θα έπρεπε να έχει μεγαλύτερη βαρύτητα από την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου από την Αργεντινή και αντί να βραβευθούν οι Λιονέλ Μέσι (καλύτερος άνδρας παίκτης), Ντίμπου Μαρτίνες (καλύτερος τερματοφύλακας) και Λιονέλ Σκαλόνι (καλύτερος προπονητής) θα έπρεπε να πάρουν τα βραβεία οι Καρίμ Μπενζεμά, Τιμπό Κουρτουά και Κάρλο Αντσελότι.