Ο Ορμπελίν Πινέδα είναι ένας από τους καλύτερους, ένας από τους πιο σημαντικούς παίκτες της ΑΕΚ και το μέλλον του είναι αβέβαιο από τη στιγμή που ήρθε στην Ελλάδα ως δανεικός από τη Θέλτα, με τα ρεπορτάζ πάντως στο Μεξικό να προκαλούν αισιοδοξία στους οπαδούς της Ένωσης.

Στην ομάδα που έχει αρχίσει να χτίζει από φέτος ο Ματίας Αλμέιδα είναι πολλοί οι παίκτες που έχουν ενθουσιάσει τους φίλους των κιτρινόμαυρων και ο Πινέδα, φυσικά, είναι ένας εξ αυτών. Ο Αργεντίνος προπονητής ήξερε πολύ καλά τον Μεξικανό χαφ αφού είχαν συνεργαστεί στο παρελθόν και ζήτησε την απόκτησή του, αλλά το καλύτερο που μπορούσε να γίνει ήταν να έρθει ως δανεικός χωρίς οψιόν αγοράς.

Αυτό σημαίνει ότι ο Πινέδα θα πρέπει να επιστρέψει στη Θέλτα στο τέλος της σεζόν, αλλά ο ίδιος μάλλον θα προτιμούσε να παραμείνει στην Ελλάδα και την ΑΕΚ. Αυτό αναφέρει σε σχετικό ρεπορτάζ το debate.com.mx, μεξικάνικη ιστοσελίδα, τονίζοντας ότι σύντομα θα υπάρξουν επαφές του μάνατζέρ του με τη διοίκηση της Ένωσης προκειμένου να δουν πώς θα γίνει να συνεχίσουν μαζί.

Κάτι τέτοιο, άλλωστε, θα ήταν απλά τέλειο για τους κιτρινόμαυρους, με τους οποίους ο 26χρονος χαφ έχει 8 γκολ και 3 ασίστ φέτος, διεκδικώντας πρωτάθλημα και κύπελλο. Όπως και να έχει πάντως, είτε παραμείνει είτε όχι, ο Πινέδα θα δώσει το 100% μέχρι και το τέλος της σεζόν, αφού, όπως είπε σε συνέντευξή του σε Μέσο της πατρίδας του, «δεν ξέρω ακόμη τι θα γίνει το καλοκαίρι, αν θα συνεχίσω ή όχι στην ΑΕΚ, θα το συζητήσουμε με τον μάνατζέρ μου, αλλά ό,τι κι αν γίνει θέλω να αφήσω καλή εικόνα».