Την απόφαση να απολύσει τον Ράφα Μπενίτεθ πήρε ο Μάσιμο Μοράτι. Όπως αναφέρει η Gazzetta dello Sport, ο πρόεδρος της Ίντερ αποφάσισε να δείξει την πόρτα της εξόδου στον Ισπανό τεχνικό για τα λεγόμενά του μετά το τέλος του τελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων.

Ο Ράφα Μπενίτεθ είχε δηλώσει ότι θα αποχωρήσει από την ομάδα αν δεν στηριχθεί από τη διοίκηση και δεν αποκτηθούν τρεις νέοι παίκτες τον χειμώνα, τότε το καλύτερο θα είναι να αποχωρήσει από την τεχνική ηγεσία των «νερατζούρι».

Από την πλευρά του ο Μάσιμο Μοράτι είχε χαρακτηρίσει ακατάλληλα τα λόγια του Μπενίτεθ τη στιγμή που η Ίντερ πανηγύριζε την κατάκτηση του τίτλου.

Επίσης, φαίνεται πως ο Ισπανός τεχνικός είχε χάσει και τον έλεγχο στα αποδυτήρια, με τον Ματεράτσι να τονίζει ότι είναι νίκη του συλλόγου το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων και όχι του Μπενίτεθ, ενώ δεν είναι λίγοι οι παίκτες που είναι κατά των επιλογών του (Στάνκοβιτς).

Έτσι, ο πρόεδρος των πρωταθλητών Ιταλίας πήρε την απόφαση να δείξει την πόρτα της εξόδου στον πρώην προπονητή της Λίβερπουλ, απόφαση που αναμένεται να ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες, ίσως και ώρες. Ήδη ακούγονται και τα πρώτα ονόματα, με αυτά των Λουτσιάνο Σπαλέτι, Λεονάρντο και Φάμπιο Καπέλο να ξεχωρίζουν.

Πηγή: gazzetta.gr