Χιλιάδες κόσμου προσήλθαν στο γήπεδο για να απευθύνουν τον τελευταίο χαιρετισμό στον θρυλικό Πελέ, λίγες ώρες πριν την κηδεία του, κι ενώ ο θάνατός του έχει προκαλέσει συγκίνηση στην παγκόσμια κοινότητα. Ωστόσο κάποιοι μπέρδεψαν το λαϊκό προσκύνημα και αντί να πενθούν ή έστω να κρατούν μια πιο ουδέτερη στάση, χαμογελούσαν και έβγαζαν σέλφι λες και πρόκειται για γιορτή.

Αξίζει να σημειωθεί πως το αφεντικό της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο, είχε αποκαλέσει το θάνατο του Βασιλιά της μπάλας «θλιβερή στιγμή», αλλά κάτι τέτοιο δεν φαίνεται από τις φωτογραφίες από τον τρόπο που αντέδρασε τόσο ο ίδιος όσο και άλλοι στο λαϊκό προσκύνημα στη σορό του Πελέ, στο γήπεδο της Σάντος, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις.

Ο Τζιάνι Ινφαντίνο, που με τον θεσμικό του ρόλο βρέθηκε δίπλα στον στενό πυρήνα της οικογένειας και ήταν από τους πρώτους που μετέβησαν στο σημείο.

Ο πρόεδρος της FIFA φαίνεται ξεκάθαρα στις φωτογραφίες να βγάζει σέλφι με το κινητό του, μαζί με άτομα που βρισκόταν γύρω από το φέρετρο. «Αισθανόμαστε μεγάλη συγκίνηση, γιατί ο Πελέ είναι ένα σύμβολο του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Δεν τον είδα να παίζει, αλλά όλος ο κόσμος ξέρει ποιος το έκανε. Η FIFA και όλες οι Συνομοσπονδίες θα του αποτίσουν φόρο τιμής με ενός λεπτού σιγή στους αγώνες. Πιο σημαντική πράξη θα είναι να ζητήσουμε από τα 211 μέλη της FIFA να ονομάσουν ένα γήπεδο με το όνομα του Πελέ, ώστε σε 30, 40, 50 χρόνια όλοι να γνωρίζουν ακόμα τη σημασία του, γιατί είναι αιώνιος. Η FIFA σίγουρα θα τιμήσει τον “βασιλιά” όπως του αξίζει», είπε.

Στο κέντρο του γηπέδου, που τοποθετήθηκε η σορός του Πελέ βρέθηκε η οικογένειά του. Εκεί βρισκόταν ο γιος του Εντίνιο και οι δύο κόρες του. Η οικογένεια αποφάσισε να βγάλει μία αναμνηστική φωτογραφία από το γεγονός. Χαμογελαστή φέρεται και η κόρη του Πελέ, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις. Από την άλλη η τελευταία σύζυγός του Πελέ, είναι η μόνη που ξεχωρίζει καθώς φάινεται συντετριμένη από την απώλεια του συζύγου της.