Έντονος προβληματισμός επικρατεί αναφορικά με την κατάσταση της υγείας του Πελέ, με τα σημάδια που προκύπτουν μέρα με τη μέρα να μην είναι θετικά, με αποτέλεσμα να έχουν αναπτυχθεί και μακάβριες φήμες.

Συγκεκριμένα, στη Βραζιλία κάνουν λόγο ότι η Σάντος, ομάδας που συνέδεσε το όνομά του ο Πελέ, προετοιμάζεται για την κηδεία του, καθώς παρατηρείται έντονη κινητικότητα  στο γήπεδο «Vila Belmiro de Santos».

Μάλιστα, το FutebolNews ανέβασε βίντεο στο οποίο οι Βραζιλιάνοι υποστηρίζουν πως είναι ένα είδος χρυσού τάφου με εικόνες στο πλάι στο μέγεθος σαρκοφάγου που χρησιμοποιούσαν οι Αιγύπτιοι για τους αρχαίους Φαραώ.

Οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο πως οι συγγενείς του Πελέ που ήταν στο εξωτερικό επιστρέφουν στην πατρίδα τους και πως ο Βραζιλιάνος δεν έχει επαφή με το περιβάλλον.

Στα παραπάνω έρχεται να προστεθεί κι ένα βίντεο από το δωμάτιο του νοσοκομείου που νοσηλεύεται ο Πελέ, στο οποίο ναι μεν φαίνεται να αναπνέει, αλλά δεν είναι σίγουρο αν έχει επαφή με το περιβάλλον, με τις εγγονές του να τον βοηθούν να μιλήσει με βιντεοκλήση με κάποιον δικό του άνθρωπο.