H Ρεάλ Μαδρίτης ανακοίνωσε την συμφωνία με την Παλμέιρας για τον 16χρονο Έντρικ, το νέο «ποδοσφαιρικό θαύμα» της Βραζιλίας, ο οποίος θα ταξιδέψει στην ισπανική πρωτεύουσα τις επόμενες ημέρες, αλλά θα ενταχθεί στους «μπλάνκος» τον Ιούλιο του 2024, όταν ενηλικιωθεί.

«Η Ρεάλ Μαδρίτης και η Παλμέιρας, ο Έντρικ και η οικογένειά του κατέληξαν σε συμφωνία, σύμφωνα με την οποία ο παίκτης θα μπορεί να ενταχθεί στη Ρεάλ Μαδρίτης όταν ενηλικιωθεί τον Ιούλιο του 2024.

Μέχρι τότε ο Έντρικ θα συνεχίσει τις προπονήσεις του στην Παλμέιρας. Ο παίκτης θα ταξιδέψει στη Μαδρίτη τις επόμενες ημέρες για να επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις του συλλόγου μας» ανέφερε στην ανακοίνωσή της η Ρεάλ Μαδρίτης. Ανάλογη είναι και η ανακοίνωση της Παλμέιρας, η οποία σημειώνει ότι «οι όροι και τα ποσά της συναλλαγής είναι εμπιστευτικά».

Το ποσό που φέρεται να έχει επενδύσει η Ρεάλ Μαδρίτης ανέρχεται στα 60 εκατομμύρια ευρώ όση είναι η ρήτρα του. Ωστόσο, υπάρχουν διαφορετικές βερσιόν μεταξύ βραζιλιάνικων και ισπανικών ΜΜΕ για τον τρόπο πληρωμής. Η επικρατούσα εκδοχή, πάντως, αναφέρει ότι η πρωταθλήτρια Ευρώπης θα δώσει 35 εκατομμύρια ευρώ κι άλλα 25 σε μπόνους.

Η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν πάντα μπροστά στην… κούρσα για να εξασφαλίσει το νεαρό «αστέρι», αλλά ο αγώνας με άλλους μεγάλους ευρωπαϊκούς συλλόγους ήταν πολύ σκληρός. Η Παρί Σεν Ζερμέν, η Τσέλσι και η Μπαρτσελόνα, μεταξύ άλλων, προσπάθησαν να τον αποκτήσουν και μόλις πρόσφατα η Ρεάλ Μαδρίτης μπόρεσε να φτάσει σε συμφωνία με την Παλμέιρας, αφού είχε ήδη το «ναι» του παίκτη.

Ωστόσο, προτού κλείσει η μεταγραφή του στη Ρεάλ Μαδρίτης ο Έντρικ δέχθηκε επίθεση με ρατσιστικά και ξενοφοβικά μηνύματα από οπαδούς του ισπανικού συλλόγου όταν την περασμένη Τρίτη (13/12) αποθέωσε τον Λιονέλ Μέσι μετά την ενέργεια που έκανε στο 3ο γκολ της Αργεντινής στη νίκη της επί της Κροατίας με 3-0 στον ημιτελικό του Μουντιάλ 2022. Ο Αργεντινός, σημαία της Μπαρτσελόνα είναι ο μεγάλος τους εχθρός εδώ και χρόνια.

«Ο Μέσι δεν υπάρχει, φίλε τί είναι αυτό» έγραψε ο νεαρός Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής στο Twitter συνοδεύοντας το μήνυμά του με το emoji ενός εξωγήινου. Οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης άρχισαν να τον βρίζουν, να τον αποκαλούν προδότη και να του κάνουν ρατσιστικά σχόλια αναγκάζοντάς τον να το σβήσει.