Η Γαλλία πήρε την πρόκριση για τον τελικό του Μουντιάλ 2022 μετά τη νίκη της με 2-0 επί του Μαρόκου και ο Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος είναι στο Κατάρ για να παρακολουθήσει το φινάλε του Παγκοσμίου Κυπέλλου, έστειλε μήνυμα στην ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάν μέσω ανάρτησής του στο Instagram.

Ο Γάλλος πρόεδρος δεν έχει κρύψει ότι είναι φανατικός ποδοσφαιρόφιλος -και οπαδός της Μαρσέιγ- ακολουθώντας την εθνική ομάδα της χώρας του στα μεγάλα παιχνίδια. Το έκανε στο Μουντιάλ 2018, το έκανε και στο φετινό, αφού ήταν στα επίσημα του γηπέδου για τον ημιτελικό με το Μαρόκο, πανηγυρίζοντας τη νίκη με 2-0.

Μια νίκη που φέρνει τους Τρικολόρ στον τελικό και της φετινής διοργάνωσης, με τον Μακρόν να στέλνει μήνυμα μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Instagram. «Ευχαριστούμε Le Bleus. Και τώρα το τρόπαιο!», έγραψε χαρακτηριστικά, ενώ σε άλλη ανάρτησή του δεν παρέλειψε να συγχαρεί και το Μαρόκο, γράφοντας: «Προς τους φίλους μας από το Μαρόκο: Συγχαρητήρια για αυτό το ωραίο σας ταξίδι. Γράψατε ιστορία στο ποδόσφαιρο».