Οι Μιλγουόκι Μπακς πέτυχαν την 3η συνεχόμενη νίκη τους καθώς ξεπέρασαν με 126-113 τους Σακραμέντο Κινγκς στο «Fiserv Forum» και βελτίωσαν το ρεκόρ τους στο NBA στο 18-6, ενώ οι αντίπαλοί τους βρίσκονται πλέον στο 13-10. Για ακόμη ένα ματς έλαμψε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο που για 8ο σερί ματς έβαλε τουλάχιστον 30 πόντους ισοφαρίζοντας τη δεύτερη καλύτερη επίδοση του Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ με τη φανέλα του συλλόγου – η πρώτη είναι 16.

Ο «Greek Freak» πήγε στο γήπεδο φορώντας μια μπλούζα που τιμούσε τον αείμνηστο Κόμπι Μπράιαντ και στη εξέλιξη του ματς ο 28χρονος φόργουορντ έδειξε πως έχει την… «Mamba Mentality» καθώς ξεπέρασε τις αντίξοες συνθήκες, πήρε τους Μιλγουόκι Μπακς στην… πλάτη του και τους οδήγησε στη νίκη με 35 πόντους σε 33′ (12/19 σουτ, 2/2 τρίποντα, 9/10 ελεύθερες βολές, έξι ριμπάουντ, επτά ασίστ, ένα κλέψιμο). Από κοντά κι ο Τζρου Χόλιντεϊ με 31, ενώ συνολικά πέντε «ελάφια» έβαλαν διψήφιο αριθμό πόντων. Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο μπήκε λίγο πριν το τέλος του ματς.

Οι Μιλγουόκι Μπακς δεν μπήκαν καθόλου καλά στο ματς. Βρέθηκαν να χάνουν 8-2 από πολύ νωρίς. Ωστόσο, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πήρε την ομάδα πάνω του και με 6′:55” να απομένουν την οδήγησε σε προβάδισμα 18-16, σημειώνοντας οκτώ πόντους. Έκλεισε την πρώτη περίοδο με 12 πόντους καθώς τα «ελάφια» πήγαν στο διάλειμμα μπροστά στο με 34-29.

Το παιχνίδι… στράβωσε, όμως, μέσα σε 46 δευτερόλεπτα στη δεύτερη περίοδο. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο «φορτώθηκε» με δύο γρήγορα φάουλ. Οι Σακραμέντο Κινγκς εκμεταλλεύτηκαν την κατάσταση και μπήκαν και πάλι στη διεκδίκηση του ματς μειώνοντας μέχρι και στους δύο πόντους.

Η ποιότητα και η εμπειρία των Μπακς, όμως, έπαιξε ρόλο. Διαχειρίστηκαν έξυπνα και αποτελεσματικά το ματς με τον Τζρου Χόλιντεϊ να παίρνει τα ηνία όσο ήταν εκτός ο «Greek Freak». Αμφότεροι μετρούσαν 18 πόντους καθώς οι δύο ομάδες πήγαν στ’ αποδυτήρια με τους Μπακς να προηγούνται 68-61.

Έχοντας αποκτήσει ρυθμό και με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να επιστρέφει στο παρκέ, οι Μιλγουόκι Μπακς άρχισαν να… ξεμακραίνουν στο σκορ και να οδεύουν προς μια άνετη επικράτηση (78-66 με 8′:43”). Ωστόσο, δεν πέρασε πολύ ώρα και άλλα δύο φάουλ του Έλληνα σούπερ σταρ ανάγκασαν εκ νέου τον κόουτς Μάικ Μπούντενχολζερ να αλλάξει την τακτική του. Χωρίς τον κορυφαίο παίκτη τους, οι Μπακς είδαν τους Κινγκς να πλησιάζουν στους τρεις στο τέλος της 3ης περιόδου (97-94).

Οι Μπακς έπαιξαν με… χαμηλό σχήμα στην αρχή της 4ης περιόδου κι αφού οι Κινγκς μείωσαν στον πόντο. Πήραν ανάσα με 106-101 και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να γλιτώνει από το να χρεωθεί με 5ο φάουλ στα πρώτα έξι λεπτά. Τα «ελάφια» έπειτα με ορισμένες καλές αποφάσεις και στις δύο πλευρές του παρκέ «άνοιξαν» τη διαφορά στο +10 (115-105, 5′:06” από το τέλος)

Τα 12λεπτα: 34-29, 34-32, 29-33, 29-19.