Οι οπαδοί της Βραζιλίας ανέβασαν ένα τεράστιο πανό στην ανάκρουση του εθνικού ύμνου της χώρας τους, στο οποίο ευχήθηκαν περαστικά στον Πελέ. Η «σελεσάο» αντιμετώπισε το Καμερούν (0-1) για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Μουντιάλ 2022, ωστόσο οι τιφόζι της δεν ξέχασαν τον Πελέ, που δίνει τον δικό του αγώνα με την υγεία του στο νοσοκομείο «Άλμπερτ Αϊνστάιν» στο Σάο Πάολο. Στις εξέδρες του «Lusail Iconic Stadium» ανέβασαν ένα πανό που έγραφε «Πελέ, γίνε σύντομα καλά».

Ο ζωντανός θρύλος του ποδοσφαίρου της Βραζιλίας, Πελέ, διαγνώστηκε με λοίμωξη του αναπνευστικού, αλλά παραμένει σε σταθερή κατάσταση, σύμφωνα με ιατρική έκθεση.

Ο 82χρονος θα παραμείνει στο νοσοκομείο για τις επόμενες ημέρες, προκειμένου να συνεχίσει τη θεραπεία, όπως ανέφερε η έκθεση από το νοσοκομείο Άλμπερτ Αϊνστάιν στο Σάο Πάολο, η οποία πρόσθεσε ότι ο Πελέ παρουσίασε γενική βελτίωση στην κατάσταση της υγείας του.

Ο ίδιος νωρίτερα την Παρασκευή (2/12) δημοσίευσε μήνυμα στον λογαριασμό του στο Instagram, στο οποίο ευχαρίστησε τον κόσμο για τα μηνύματα υποστήριξης που του στέλνει αλλά και το Κατάρ, όπου φωταγωγήθηκαν κτίρια προς τιμήν του για να του ευχηθούν καλή ανάρρωση.

Ο Άλβες έγινε ο γηραιότερος παίκτης της Σελεσάο στη διοργάνωση

Ο Ντάνι Άλβες τώρα έγινε ο γηραιότερος ποδοσφαιριστής που φοράει τη φανέλα της εθνικής Βραζιλίας στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων, με τη συμμετοχή του στο παιχνίδι κόντρα στο Καμερούν. Ο θρυλικός δεξιός μπακ κατέρριψε ένα ρεκόρ που σημειώθηκε προ… ημερών.

Ο Τιάγκο Σίλβα είχε αγωνιστεί στην πρεμιέρα σε ηλικία 38 ετών και 63 ημερών και πήρε το «στοιχειωμένο» ρεκόρ του πάλαι ποτέ κορυφαίου δεξιού μπακ στην ιστορία της Βραζιλίας, Τζάλμα Σάντος, που αγωνίστηκε στο Μουντιάλ 1966 σε ηλικία 37 ετών και 138 ημερών.

Ο διάδοχος του Σάντος στη θέση παρατάχθηκε κόντρα στο Καμερούν σε ηλικία 39 ετών και 210 ημερών.