Οι Μιλγουόκι Μπακς επέστρεψαν στις νίκες μετά από δύο απανωτές ήττες. Επικράτησαν με 113-98 των Κλίβελαντ Καβαλίερς (8-6) στο «Fiserv Forum» και βελτίωσαν το ρεκόρ τους στο NBA στο 11-3. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο άγγιξε το triple-double με 16 πόντους (6/18 σουτ εντός πεδιάς, 0/2 τρίποντα, 4/11 ελεύθερες βολές), 12 ριμπάουντ και οκτώ ασίστ.

Οι Μιλγουόκι Μπακς δεν μπήκαν καλά στο ματς. Από νωρίς βρέθηκαν να «κυνηγούν» στο σκορ τους Κλίβελαντ Καβαλίερς, πληρώνοντας τα απανωτά λάθη τους και την αδυναμία τους να περιορίσουν τους αντίπαλους γκαρντ (οι Ντόνοβαν Μίτσελ και Ντάριους Γκάρλαντ πέτυχαν από 23 πόντους). Τα τρίποντα του «ψηλού» τους Μπρουκ Λόπεζ τους κράτησαν κοντά στο σκορ καθώς οι φιλοξενούμενοι ολοκλήρωσαν την πρώτη περίοδο με προβάδισμα τριών πόντων (37-34).

Στη δεύτερη περίοδο, βελτίωσαν την άμυνά τους (επέτρεψαν μόλις 23 πόντους σε σύγκριση με τους 37 της πρώτης) κι αυτό τους έδωσε τη δυνατότητα να κάνουν την ανατροπή και να πάρουν κεφάλι στο σκορ με 61-60 πηγαίνοντας στα αποδυτήρια.

Όπως και στην πρώτη περίοδο, το μέγεθος των Μιλγουόκι Μπακς έπαιξε καθοριστικό ρόλο όπως και ο δημιουργικός ρόλος του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Χωρίς τον Τζρου Χόλιντεϊ, ο «Greek Freak», ανέλαβε χρέη playmaker και μοίρασε επτά ασίστ στους συμπαίκτες του στη διάρκεια του πρώτου μέρους. Έμεινε στους έξι πόντους – οι τέσσερις από ελεύθερες βολές – ενώ μάζεψε και πέντε ριμπάουντ.

Μετά την ανάπαυλα του ημιχρόνου, τα «ελάφια» άνοιξαν μεγάλη διαφορά που ουσιαστικά τους έδωσε και τη νίκη. Ο Μπρουκ Λόπεζ συνέχισε να «εκτελεί» πίσω από τα 6,75 μ. – είχε έξι στα επτά τρίποντα με 8′ και 41” να απομένουν στην 3η περίοδο καθώς οι Μπακς άρχισαν με σερί 12-3. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πρόσθεσε δέκα πόντους στο επιθετικό φεστιβάλ της ομάδας του που ό,τι και να έκανε στο παρκέ… έγραφε (34-18 επί μέρους σκορ). Ο Λόπεζ έπειτα από τρεις περιόδους είχε 29 πόντους με 10/12 σουτ και 7/8 τρίποντα…

Οι Μπακς έφτασαν να προηγούνται ακόμη και με 20 πόντους, αλλά στο 4ο 12λεπτο, η επίθεσή τους σταμάτησε να λειτουργεί με την ίδια άνεση όπως στην 3η περίοδο. Έτσι, οι Κλίβελαντ Καβαλίερς μείωσαν τη διαφορά στους εννιά πόντους με 7′ και 13” να απομένουν στο ρολόι. Οι πρωταθλητές του 2021, πάντως, «ξυπνήσαν» κυρίως χάρη στον Τζόρνταν Νουόρα που σημείωσε καίρια τρίποντα και τους έδωσε βαθιά ανάσα και τους διατήρησε σε θέση ελέγχου του ματς μέχρι να «κλειδώσουν» τη νίκη.

Τα 12λεπτα: 34-37, 27-23, 34-18, 18-20.