Ο Ζεράρ Πικέ είναι εδώ και χρόνια ένας από τους βασικούς παίκτες της Μπαρτσελόνα αλλά είναι παράλληλα και ένας άνθρωπος που δραστηριοποιείται επιχειρηματικά σε διάφορες πόλεις, συμπεριλαμβανομένης και της Μάλαγα, όπου αγόρασε ένα ακίνητο και έχει βάλει μπρος για την κατασκευή ενός πολυτελούς ξενοδοχείου, αλλά τελικά προέκυψε ένα εμπόδιο που κανείς δεν περίμενε.

Ο Πικέ πλήρωσε το ποσό των 17,7 εκατ. ευρώ για να αγοράσει το ακίνητο στην Costa del Sol και έβαλε μπρος για την ανέγερση ενός πολυτελούς ξενοδοχείου, αλλά τα έργα σταμάτησαν επειδή στο ακίνητο βρέθηκαν… 250 τάφοι, οι οποίοι πλέον θα μελετηθούν για να διαπιστωθεί σε ποιον αιώνα ανήκουν.

«Έχουμε βρει περίπου 250 τάφους, εκ των οποίων η συντριπτική πλειοψηφία είναι άδειοι. νδεχομένως, οι τάφοι δεν χρησιμοποιήθηκαν ποτέ και δεν είναι αρκετά πολύτιμοι για να διατηρηθούν. Είναι μια από τις μεγαλύτερες νεκροπόλεις της χώρας», είπε για το θέμα ο αρχαιολόγος Αλμπέρτο Κουμπιάν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, πάντως, η καθυστέρηση δεν θα είναι μεγάλη και από τις αρχές του 2023 τα έργα για την ανέγερση του ξενοδοχείου του Πικέ θα μπορούν να συνεχιστούν.