Ο πρόεδρος της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν μίλησε στο διάσημο σλοβένικο podcast Sportni SOS με αφορμή τα 10α γενέθλια του και αναφέρθηκε σε όλους και όλα, ιδιαίτερα στην European Super League και τις αντιδράσεις που είχε ξεσηκώσει.

Σύμφωνα με την Ραδιοτηλεόραση της Σλοβενίας (rtvslo.si) δήλωσε πως «η αλήθεια είναι ότι υπήρχαν θυελλώδεις στιγμές. Όταν έρθει η ώρα θα μπορώ να πω περισσότερα ή και να γράψω ένα βιβλίο το οποίο πραγματικά θα ήταν πολύ ενδιαφέρον. Εκείνη την περίοδο για 48 ώρες δεν είχα κοιμηθεί, δεν είχα φάει, μιλώντας συνεχώς και λαμβάνοντας μηνύματα στήριξης.

«Δεν έχω καμία σχέση με τον Ανιέλι και με τον Πέρεθ, γενικά δεν είχα από πριν ιδιαίτερες σχέσεις. Απλά στον τελικό του Champions League χαιρετηθήκαμε και κάθισε δίπλα μου όπως ορίζει το πρωτόκολλο, αλλά δεν είπαμε κουβέντα για την ESL», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Μάλιστα, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στο γεγονός πως ορισμένοι κατηγορούν την τροπή που έχει λάβει το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, καθώς θεωρούν ότι το Champions League έχει γίνει μια κλειστή λίγκα για τις πλούσιες και μόνο ομάδες.

«Κατ’ αρχήν το Champions League δεν είναι μια κλειστή λίγκα κι από την επόμενη σεζόν θα έχει 36 αντί για 32 ομάδες. Δημιουργήσαμε μια νέα διοργάνωση το Conference League, όπου η πρόκριση στους ομίλους που αποδίδει 3 εκατ. ευρώ είναι σχετικά εύκολη, αλλά κατανοώ ότι προς το παρόν το ECL δεν είναι ιδιαίτερα κερδοφόρο», είπε χαρακτηριστικά.

«Είναι αλήθεια ότι πριν από κάποια χρόνια ομάδες όπως ο Ερυθρός Αστέρας, η Στεάουα, ο Άγιαξ κατέκτησαν το Champions League. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε όμως ότι οι συνθήκες άλλαξαν μέσω της παγκοσμιοποίησης. Μπορείτε να μου πείτε ποια ακριβώς θέση έχουν οι επιχειρήσεις της πατρίδας μας στην παγκόσμια οικονομία; Να σας πω ένα παράδειγμα: Η χορηγία στην 1 κατηγορία της Σλοβενίας είναι 2 εκατ. ευρώ, άρα 200.000 για κάθε ομάδα. Την ίδια ώρα το μίνιμουμ που παίρνει η κάθε ομάδα της Premier League είναι 180 εκατ. ευρώ. Είναι απατηλό να περιμένουμε όλοι να είναι ίσοι, αλλά αυτό που προσπαθούμε είναι να προσεγγίσουμε μια μορφή ισότητας», πρόσθεσε στη συνέχεια.